Στη Σενεγάλη και στο Πράσινο Ακρωτήριο ο Δένδιας

O Yπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της ενεργού δραστηριοποίησης της Ελλάδας στην Υποσαχάρια Αφρική, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη κατά το διάστημα 23 – 24 Φεβρουαρίου 2022 στη Σενεγάλη και στο Πράσινο Ακρωτήριο. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στις συγκεκριμένες χώρες της Δυτικής Αφρικής. Κατά την παραμονή του σε αυτές, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους Αξιωματούχους.

Στη Σενεγάλη, στις 23 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός σε ακρόαση από τον Πρόεδρο της χώρας, Μacky Sall, και θα έχει συνάντηση με την ομόλογό του, Aissat Sall. Κατά την επίσκεψη, προγραμματίζεται η υπογραφή Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κατά την παραμονή του στη Σενεγάλη, θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ντακάρ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί, επίσης, το Ινστιτούτο Παστέρ στο Ντακάρ, το οποίο συνεργάζεται με το ελληνικό αντίστοιχο Ινστιτούτο και αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην παραγωγή εμβολίων. Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες Αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Αποστολής EUTM Mάλι. Τέλος, αναμένεται να πραγματοποιήσει δωρεά για την παροχή υποστήριξης σε παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες μέσω του αθλητισμού, μέσω της οργάνωσης “Special Olympics Senegal”.

Την επομένη, 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Υπουργός Εξωτερικών θα ευρίσκεται στο Πράσινο Ακρωτήριο, όπου αναμένεται να γίνει δεκτός σε ακρόαση από τον Προέδρο, José Maria Neves, τον Πρωθυπουργό, José Ulisses Correia e Silva. O Yπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον ομόλογό του, Rui Figueiredo Soares, καθώς και με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Austelino Tavares Correia. Κατά την επίσκεψη, προγραμματίζεται και η υπογραφή Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο κρατών.

Τέλος, ο Υπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει δωρεά ευρώ για πρόγραμμα της UNICEF σχετικά με την ενίσχυση των Κέντρων “Nȏs Kaza” (Κέντρων Ημέρας), με στόχο την κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη των ευάλωτων ομάδων.

Facebook Comments