Σε Παναμά και Κολομβία o Γιώργος Τσίπρας

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών,  Γιώργος Τσίπρας, ξεκινάει σήμερα διήμερη επίσκεψη στον Παναμά με στόχο την ενθάρρυνση της ελληνικής οικονομικής και εμπορικής παρουσίας σε νέες αγορές. Το ταξίδι του θα ολοκληρωθεί στην Κολομβία, όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή. 

Στις δύο χώρες, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με Υπουργούς και Υφυπουργούς Εξωτερικών, Εμπορίου, Γεωργίας και Τουρισμού, προκειμένου να συζητήσει τρόπους ενίσχυσης της θεσμικής συνεργασίας για τη δημιουργία ευνοϊκού για τις επιχειρήσεις πλαισίου δραστηριοποίησης στις συγκεκριμένες αγορές. 

Επίσης θα συναντηθεί με επικεφαλής συλλογικών και κλαδικών φορέων και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, με τους οποίους θα ανταλλάξει πληροφορίες και προτάσεις επί συγκεκριμένων εξαγωγικών και επενδυτικών ευκαιριών. 

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα έχουν οι συναντήσεις του με τις ελληνικές κοινότητες και τους ομογενείς Παναμά και Κολομβίας, ιδίως δε καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα αξιωματούχου στις δυο χώρες μετά από δεκαετίες.

 

 

Περιοχή συνημμένων
Facebook Comments