Σ.Δελής:Σκληρά μαθήματα αλλά και μεγάλοι κίνδυνοι θα μας ταλανίζουν σαν χώρα…

0447797778718_maxΣκληρά μαθήματα αλλά και μεγάλοι κίνδυνοι θα μας ταλανίζουν σαν χώρα μελλοντικά με αιτία την σημερινή απόφαση στην Βουλή για το μελλοντικό όνομα της FYROM.
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν πολλοί από μας την συνεδρίαση της ολομέλειας του ελληνικού κοινοβουλίου στο θέμα του ονόματος της FYROM/ΠΓΔΜ.
Η ατμόσφαιρα είναι τοξική και η χώρα διχασμένη.
Για μένα, που ανήκω στο 70 και πλέον τοις εκατό των Ελλήνων που είναι ενάντια της ονομαστικής συμφωνίας, η πράξη αυτή παραδίδει γη και ύδωρ στους Σκοπιανούς. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος.
Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.
Παρακολουθώντας τις ομιλίες στην αίθουσα της Βουλής βγάζω μερικά συμπεράσματα που θα είναι χρήσιμα στο μέλλον.
Το πρώτο είναι ότι εάν η συμφωνία της Λίμνης ψηφιστεί, το άρθρο γράφεται μόλις μερικές ώρες πλην την ψηφοφορία στην Βουλή, εγώ μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του δεν θα την αποδεχτώ. ΠΟΤΕ!
Οι λόγοι είναι πολλοί και με σεβασμό στον περιορισμένο χώρο και την υπομονή του αναγνώστη δεν θα αναπτύξω.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, ας τού αναγνωριστεί η ικανότητα, διέσπασε πολλά κόμματα της αντιπολιτεύσης και δημιούργησε πολλούς μισθοφόρους κοινοβουλευτικούς για την ψήφιση της συμφωνίας.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, σαν ένα καλό ”ντελίβερι μπόι” όπως πολλοί τον αποκαλούν, έκανε αυτό που περίμεναν οι πάτρωνες του, δηλ οι μεγάλες δυνάμεις από το εξωτερικό που ποτε με το καρότο ποτε με το μαστίγιο δημιούργησαν τον φλογοβόλο αυτό αριστεριστή σε πειθήνιο όργανο των συμφερόντων τους.
Η Ελλάδα έχασε και χάνει πολλά!
Η Ελλάδα κάτω από το βάρος των χρεών και της κρίσης δεν έπρεπε να μπει σε αυτή την περιπέτεια. Αυτό το καταλαβαίνει και ένα εξάχρονο. Τα εξάχρονα αυτά λείπουν από την Βουλή και αυτοί που έχουν τις μοίρες της χώρας στα χέρια τους αδυνατούν να καταλάβουν η δεν θέλουν να καταλάβουν ότι εργάζονται για τον μελλοντικό ακρωτηριασμό της πατρίδας μας.
Οι αριστεροί και οι κομμουνιστές είναι οι ιδεολόγοι της παγκοσμιότητας και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται. Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν σύνορα, πατρίδα, ιστορία, , θρησκεία, κληρονομιά και κουλτούρα.
Η παγκοσμιοποίηση και το ”ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς με τις αιματοβαμμένες σταλινικές της ρίζες είναι ο οδηγός. Και με έναν τέτοιο οδηγό μην περιμένουμε και πολλά πράγματα παρά μελλοντικούς πονοκεφάλους.
Η Ελλάδα είναι γνωστή πάνω από επτά χιλιάδες χρόνια. Έχει περάσει από φουρτούνες και φωτιά. Εξακολουθεί όμως να είναι Ελλάδα.
Και εγώ όταν με το καλό επισκεφτώ και πάλι την πατρίδα μας θα ξανατραγουδήσω στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης και στους δρόμους της Μακεδονίας μαζί με την οικογένειά μου το ”Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα” έστω και εάν γνωρίζω ότι κινδυνεύω να οδηγηθώ στη φυλακή.
Ο Παύλος Μελάς και πολλοί άλλοι θυσιάστηκαν για αυτή την Μακεδονία.
Το να με βάλουν φυλακή θάναι τιμή μου!
Σωτήρης Δελής
Έλληνας και Μακεδόνας από καρδιάς
Μέλος του ΔΣ της ΠΑ.Δ.Ε.Ε
Πρώην μέλος της σουηδικής Βουλης και της επιτροπής των εξωτερικών υποθεσεων
Διευθυντής τραπεζης, οικονομολόγος.
Facebook Comments