Κοτζιάς: λύση στην Κύπρο δεν μπορεί να υπάρξει με την παρουσία στρατευμάτων και εγγυήσεων

Δηλώσεις Ν. Κοτζιά μετά το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

 unnamed-1

του Δημήτρη Ραγιά

 

Οι δηλώσεις του Ν. Κοτζιά μετά την λήξη της συνεδρίασης ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου κ. Αναστασιάδη. Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι μία λύση στην Κύπρο δεν μπορεί να υπάρξει με την παρουσία στρατευμάτων και εγγυήσεων, και η Ελλάδα είναι πάντα δίπλα στον Κυπριακό λαό για μία σταθερή και βιώσιμη λύση. Αναλυτικά οι δηλώσεις Κοτζιά : Για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα ενημέρωσα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, αυτή τη φορά σε ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που είναι η δεύτερη συνεδρίαση που κάνουμε για την Κύπρο.

Συμφωνήσαμε ότι στηρίζουμε μια ορθολογική, αποτελεσματική, λειτουργική λύση του Κυπριακού, που σημαίνει μια Κύπρο χωρίς ξένα στρατεύματα κατοχής, σημαίνει μια Κύπρο χωρίς εγγυήσεις.

Συμφωνήσαμε, επίσης, να εντείνουμε την ανταλλαγή γνωμών ανάμεσα στα κόμματα και στους ειδικούς που διαθέτει το κάθε κόμμα και να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία ανάμεσά μας.

Η λύση του Κυπριακού στηρίζεται και πρέπει να στηρίζεται με ομοψυχία από τη χώρα μας που στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό και στην κυπριακή Κυβέρνηση.

Συζητήσαμε, επίσης, για τις προετοιμασίες που γίνονται ενόψει των συναντήσεων στις 9 και 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη. Ανέλυσα τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν μπροστά μας και τον τρόπο που μεθοδεύει τη λύση τους η ελληνική Κυβέρνηση.

 

Facebook Comments