Κλείνει η Κρυσταλλοπηγή- Ενισχύονται οι έλεγχοι στη Β. Ελλάδα

Με ευχές για ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αναφορά στο δεύτερο αρνητικό τεστ για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε η εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Κρίσιμη η κατάσταση και στη χώρα μας, τόνισε ο κ. Πέτσας, ανακοινώνοντας ότι ενισχύονται οι δυνάμεις των μηχανισμών ελέγχου στη Βόρεια Ελλάδα και απευθύνοντας νέα έκκληση στους πολίτες.

Από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει το μεθοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και της Νυμφαίας. 

Η ενημέρωση ζωντανά:

«Εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό»

«Όπως ξέρετε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Είχαν προηγηθεί τεστ κορονοϊού τα οποία ήταν αρνητικά και για τον πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

«Ολόκληρη η Ευρώπη αντιμέτωπη με το νέο πιο ισχυρό και πιο επικίνδυνο κύμα κορονοϊού»

«Σε πολλά κράτη παρά τα περιοριστικά μέτρα οι καμπύλες κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων αποδεικνύονται άκαμπτες. Σε κάποια κράτη τα συστήματα υγείας φθάνουν στα όριά τους και σε άλλα δηλώνουν το τέλος της αντοχής τους».
«Στην Ελβετία για παράδειγμα, οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό έχουν καταληφθεί και η αρμόδια υπηρεσία της χώρας, μ’ ένα απ’ τα πιο σύγχρονα και ισχυρά συστήματα υγείας στον κόσμο λέει στους πολίτες ότι δεν μπορεί να τους περιθάλψει στις ΜΕΘ. Στη Γερμανία αυστηροποιείται ακόμη περισσότερο το πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Στην Πορτογαλία, η υπουργός Υγείας δηλώνει ότι το σημερινό επίπεδο διασποράς θα έχει δυσμενείς συνέπειες στο σύστημα υγείας».

Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα».

Σε ερώτηση για το αν τρένα διαμορφώνονται ειδικά για τη διακομιδή ασθενών από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας απάντησε ενδεικτικά:

«Αντιμετωπίζουμε συνθήκες πολέμου, η χώρα αντιμετωπίζεται ως μια υγειονομική περιφέρεια, κάνουμε όποια ενίσχυση χρειάζεται, θα μεταφέρουμε αν χρειαστεί ασθενείς, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την σκληρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «σε όλες τις τοποθετήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται αγωνία να επενδύσει σε μια καταστροφή. Να καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας, να καταρεύσει το σύστημα εκπαίδευσης. Δεν έχουμε δει εποικοδομητική πρόταση γι αυτό περιθωριοποιείται». Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι πρόκαιται για «τιτάνια προσπάθεια που δεν κάνουν πολλές χώρες της Ευρώπης».

 

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Facebook Comments