Και τρίτη τροπολογία κατατέθηκε στο νόμο Παππά

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλά στη συζήτηση τροπολογιών κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης» , Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Δεκτή έκανε ο υπουργός Επικρατείας και τρίτη τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και για την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Με αφορμή την αποδοχή της εν λόγω τροπολογίας, ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναγνωρίσουν ως ακόμη ένα βήμα για τη σύνεση, τη σύνθεση και τη συναίνεση, αυτήν την κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, όταν διεξαγόταν η συζήτηση για τον νόμο 4339 και ζητήθηκε και η γνώμη των εναπομεινάντων μελών του ΕΣΡ, για πολλές από τις ρυθμίσεις του, η τοποθέτησή τους – διά επιστολής τους στην αρμόδια επιτροπή – ήταν πως δεν μπορούν να αποφανθούν για τον εξοπλισμό των τηλεοπτικών σταθμών, τις κτιριακές υποδομές, για τον τύπο των εγγυητικών επιστολών, ακόμη και για τη βιωσιμότητά τους. «Άρα χαιρετίζω, την πορεία της συζήτησης – εκτός από μία δύο παρεκτροπές – και νομίζω ότι μπορούμε να την ολοκληρώσουμε σήμερα και να πάμε, καλή τη πίστη, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το αναγκαίο βήμα», κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Παππάς.

Κατάργηση και όχι αναστολή του άρθρου που προέβλεπε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας ζήτησαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.

Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ,ΕΡΤ

Facebook Comments