Έντονη αντιπαράθεση Πάνου Καμμένου με Άδωνι Γεωργιάδη στην Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, εκτυλίχθηκε κατόπιν της τοποθέτησης του πρώτου στην ολομέλεια της Βουλής.

Καθώς ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στα όσα ο κ. Γεωργιάδης τον κατηγόρησε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ζήτησε και έλαβε τον λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού. Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάζει τον κ. Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κ. Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στο ποσό των 10.000 ευρώ. «Έχετε τώρα να πληρώσετε για το δικαστήριο 10.000 ευρώ, επειδή είστε συκοφάντης κύριε Καμμένε», είπε ο Γεωργιάδης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε εκ νέου από τον κ. Καμμένο να πληροφορήσει την Βουλή για το ύψος του ποσού με το οποίο χρέωσε – όπως ο ίδιος είπε – την πιστωτική του κάρτα για την εξόφληση της διαμονής του «στο καλύτερο ξενοδοχείο» του Λονδίνου. Ακόμη, του ζήτησε να δώσει την άδεια στο Καζίνο του Λονδίνου, «όπου έπαιξε ρουλέτα», να αποκαλύψει το ποσό, που τζογάρισε ο κ. Καμμένος.

 

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε εξάλλου την αναφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ, στον Τάκη Μπαλτάκο, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό για να πει: «Αλήθεια κύριε Τσίπρα, ο συγκυβερνήτης σας είπε πως πήρε τηλέφωνο έναν «ακροδεξιό και χρυσαυγίτη», όπως εσείς χαρακτηρίζατε τον Μπαλτάκο. Είναι φιλαράκια ο κ. Καμμένος με τον Μπαλτάκο;».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε στην Βουλή έγγραφο, το οποίο, όπως ο ίδιος είπε, αποδεικνύει ότι υπεβλήθη πρόστιμο στην πεθερά του κ. Καμμένου για το σπίτι της στην Ικαρία, «γιατί έκλεψε το κράτος».

 

«Πήραν τα λεφτά του ΕΣΠΑ, είπαν θα το κάνουν τουριστικό κατάλυμα, το έκαναν βίλα, έφαγαν το πρόστιμο και τώρα δεν πληρώνουν και το πρόστιμο», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

 

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το ότι ο κ. Καμμένος δεν απάντησε ποτέ στην αναφορά του ότι ήταν «συνεργάτης του Γεωργαλά», είπε: «Καλά κάνατε και δεν τολμήσατε να πείτε λέξη σε μένα, γιατί μαζί σας τον είδα στο γραφείο σας, όταν με υποδέχθηκε το 1996. Εγώ, εσείς κι αυτός».

«Μήπως είδατε και τον Ιωάννη Μεταξά στο γραφείο μου, κύριε Γεωργιάδη; Ούτε έξω από το γραφείο μου δεν περνούσατε, ούτε εσείς, ούτε άλλα φασιστοειδή. Ούτε για έρανο δεν μπαίνατε μέσα. Όσον αφορά τις φωτογραφίες, μήπως να σας στείλουμε καμία από την κρεβατοκάμαρά μας; Αν δεν σας τις δίνει ο Κουρτάκης, να σας τις δώσουμε εμείς», απάντησε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας. Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε πως «η πιστωτική του κάρτα είναι διαθέσιμη και μπορεί να γίνει έλεγχος».

 

 

Facebook Comments