Ε. Στυλιανίδης για τηλεκπαίδευση: «Μην κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που για 5 χρόνια δεν έκαναν τίποτα»

Για τα προβλήματα στην… δεύτερη πρεμιέρα του συστήματος μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ

Δήμος Μπακιρτζάκης

Η τηλεκπαίδευση έχει αρχίσει από την Τετάρτη 18/11 για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα. Στο «μικροσκόπιο» του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ μπήκε η τηλεκπαίδευση για την οποία μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm το πρωί της Πέμπτης 19/11.

«Το πρωί είχα αντιπαράθεση στο Open το κανάλι με τον κο Φίλη και αυτό που έχω να ζητήσω είναι να μην κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που για 5 χρόνια δεν έκαναν τίποτα. Γιατί σας θυμίζω ότι την ψηφιακή Ελλάδα την ξεκινήσαμε από το 2008-2009 εμείς. Θυμάστε ίσως τους 100.000 υπολογιστές που μοίραζα ως υπουργός παιδείας στην Γ’ Γυμνασίου κάθε χρόνο, τους ψηφιακούς πίνακες, το safe internet, την στρατηγική συμφωνία που είχαμε κάνει με την Microsoft τότε. Αυτά διεκόπησαν στην συνέχεια. Η ζωή τα έφερε ξανά μπροστά μας 10-12 χρόνια μετά και φαίνεται ότι είχαμε πολύ δίκιο στην στρατηγική που ακολουθούσαμε τότε ως κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ροδόπης.

Όταν μπήκε στο «τιμόνι» της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν τα ψηφιακά βήματα που έπρεπε να έχουν γίνει, ισχυρίστηκε ο κος Στυλιανίδης. «Την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς τα ψηφιακά βήματα δεν έγινε που έπρεπε να γίνουν και είχαμε και αρμόδιο υπουργείο. Τον τελευταίο χρόνο έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος και με τον κο Πιερράκακη και το υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να μπει».

Για τα προβλήματα που εντοπίζονται στην εξ αποστάσεως διδασκαλία
Ενημερώνοντας για τα προβλήματα που συναντιούνται στην τηλεκπαίδευση ο κος Στυλιανίδης τα αναγνώρισε και επεσήμανε τα εξής: «Υπάρχουν προβλήματα πρώτα από όλα στο δίκτυο, διότι δεν είναι σε όλα τα μέρη της Ελλάδος το δίκτυο τόσο ισχυρό για να ‘σηκώσει’. Δεύτερον, πρέπει να γίνουν προσαρμογές και κυρίως πρέπει να διασφαλιστεί κατά το 5Α του Συντάγματος η ισοτιμία στο δικαίωμα της προσβασιμότητας. Αυτό σημαίνει τρία πράγματα να μπορεί ο φτωχός να έχει υπολογιστή, διότι όλοι δεν έχουν υπολογιστή. Δεύτερον, να υπάρχει δίκτυο αυτό είναι θέμα τεχνικό πολύ σημαντικό διότι σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει δίκτυο. Εμείς θεωρώ είμαστε από τους καλούς νομούς, αλλά σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει δίκτυο. Τρίτον, πρέπει να υπάρχει γνώση. Δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει ψηφιακός αναλφαβητισμός. Δυστυχώς οι μεγαλύτερες γενιές δεν έχουν την εκπαίδευση  και την εξοικείωση που έχουν οι νεότερες. Αυτά όλα τα ζητήματα πήγαν να λυθούν σε έναν χρόνο. Σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκαν υπάρχουν σαφώς όμως ελλείψεις και προβλήματα κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί».

Στο τέλος του λόγου του ο βουλευτής έστρεψε το κατηγορώ του προς την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας: «πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που επί 5 χρόνια καθόντουσαν και κοιτούσαν και κάνανε θεωρίες στα κανάλια. Εμείς κάνουμε προσπάθεια τιτάνια αυτήν την στιγμή και θα βγει σε πέρας το έργο θα βγει με ταχύτητες τρελές και θα βγει με ποιότητα υψηλή. Αλλά είναι λογικό σε αυτήν την κρίση αυτήν την στιγμή να υπάρχουν προβλήματα».

ΠΗΓΗ: www.xronos.gr

Facebook Comments