Δήλωση του Προέδρου του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι για τη συμφωνία για το Brexit

parliame-thumb-large«Το Brexit αφορά, πάνω απ’ όλα, ανθρώπους: τα δικαιώματα των πολιτών μας, την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που θα επηρεάσει η αποχώρηση της Βρετανίας»

«Το Brexit αφορά, πάνω απ’ όλα, ανθρώπους: τα δικαιώματα των πολιτών μας, την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που θα επηρεάσει η αποχώρηση της Βρετανίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, μετά την ενημέρωση της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου από τον διαπραγματευτή της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ.

Πιστεύουμε στη δημοκρατία και σεβόμαστε την απόφαση του βρετανικού λαού. Το κείμενο στο οποίο συμφώνησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά πορεία. Παρόλα αυτά αισιοδοξώ ότι ανοίγει το δρόμο σε μια στενή μελλοντική σχέση ΕΕ-Βρετανίας. Όπως λέω πάντα, η Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι την Ευρώπη», προσέθεσε ο Πρόεδρος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μισέλ Μπαρνιέ για τις άοκνες προσπάθειές του και για το πνεύμα συνεργασίας στο οποίο βασίσθηκε η σχέση μας. Θα ήθελα επίσης να αναγνωρίσω την ουσιαστική συμβολή της ομάδας Brexit του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.»

«Η συμφωνία αυτή οφείλει να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι κάθε εναλλακτική σχέση είναι κατώτερη της πλήρους ένταξης στην Ένωση αλλά και να διασφαλίζει τα συμφέροντα της Ένωσης των 27 και τα δικαιώματα των πολιτών. Καταδεικνύει δε ότι θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η αλληλεγγύη και η ενότητα μεταξύ των μελών της.»

«Θέλω επίσης να καταστήσω σαφές ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας νέας φάσης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει τη συμφωνία και, κατά συνέπεια, θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, φροντίζοντας να γίνουν σεβαστές οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει» κατέληξε ο Πρόεδρος.»

Facebook Comments