Χρηματοδοτική γραμμή 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την ΕΤΕπ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , ο  Προέδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ και η  Επιτρόπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου, στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016.  Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ιδρύει το νέο, καινοτόμο Υπερταμείο Συνεπενδύσεων, το οποίο θα συγκεντρώνει επενδυτικά κεφάλαια για την ενίσχυση καινοτόμων ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η εκδήλωση παρουσίασης και υπογραφής της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Ταμείου Συμμετοχών πραγματοποιείται παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ και της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου. Συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ και Δημοσίω

Το άνοιγμα χρηματοδοτικής γραμμής συνολικού ποσού ενός δισεκατομμυρίου Ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για την χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους τομείς του τουρισμού, του αγροτικού τομέα, των υπηρεσιών ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε ειδική εκδήλωση.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκαν μεταξύ της ΕΤΕΠ και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών οι πρώτες συμφωνίες ύψους 400 εκατ. Ευρώ (100 εκατ ευρώ με την κάθε μία τράπεζα).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments