Άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης

Γενική άποψη της ολομέλειας της Βουλής , Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016. Πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας των Βουλευτών : 1. Τριαντάφυλλου Μηταφίδη ,2.Χρήστου Μπγιάλα 3 ,  Παύλου Πολάκη και 4.Νικολάου Μίχου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Με την έγκριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τον χαρακτήρα του επείγοντος και μετά από διακοπή 30 λεπτών ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, το οποίο περιέχει προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης και αφορούν κυρίως τη βέλτιστη προσαρμογή των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με την τελευταία να αμφισβητεί ότι υπήρχε η δεδηλωμένη βάσει των παρόντων κυβερνητικών βουλευτών, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για 30 λεπτά και να ξαναρχίσει μετά τη διαπίστωση ότι υπερίσχυε η άποψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, υπεραμυνόμενος της διαδικασίας συζήτησης του νομοσχεδίου με τον χαρακτήρα του επείγοντος, επεσήμανε τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπάρχουν για την ψήφιση των μεταρρυθμίσεων, ενόψει του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, τονίζοντας ότι «θα άξιζε στο νομοσχέδιο να συζητηθεί με την κανονική διαδικασία, ωστόσο συνεπλέκεται με την αξιολόγηση και είναι ένα από τα προαπαιτούμενα».

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments