Αλ.Τσίπρας:Στρατηγική επιλογή μας η τριμερής συνεργασία

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη (Κ) τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα (Δ) και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (Α), να δίνουν τα χέρια κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, στο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016. Τριμερής σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία και περιλάμβανε κατ' ιδίαν και διευρυμένες διμερείς συνομιλίες (Ελλάδα-Κύπρος, Κύπρος-Ισραήλ), καθώς επίσης και τριμερείς συναντήσεις, κατ' ιδίαν μεταξύ των ηγετών και σε διευρυμένη σύνθεση. Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΤΠ/Σταύρος Ιωαννίδης

Στρατηγική επιλογή μας η τριμερής συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ για την περιφερειακή συνεργασία δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης συνεργασίας, Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ.

Μιλήσαμε με ενθουσιασμό για αυτά που συμφωνούμε αλλά και με ειλικρίνεια γι’ αυτά που διαφωνούμε, είπε ο κ. Τσίπρας. τονίζοντας ότι η επόμενη συνάντηση της τριμερούς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία για τους κοινούς δεσμούς της Ελλάδας και του Ισράηλ.

Έχουμε στόχο η Ελλάδα να μετατραπεί σε ενεργειακό μεταφορικό κέντρο, του ισραηλινού και κυπριακού φυσικού αερίου, είπε ο κ. Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, χαιρέτησε την πρόταση Νετανιάχου, για τη σύσταση κοινής δύναμης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Η τρομοκρατία αποτελεί παγκόσμια απειλή, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι σε αυτό το περιβάλον είναι επιτακτική ανάγκη για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας  στις προσπάθειες του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Συνάντηση που αποδεικνύει τις κοινές μας αξίες μας, δήλωσε για την τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας και Ισραήλ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Για πραγματική φιλία των τριών κρατών μίλησε ο κ. Νετανιάχου.

Η συνεργασία μας υπερβαίνει των πολιτικών διακηρύξεων, είπε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στις προσπάθειες Ελλήνων και Κυπρίων για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο Ισραήλ. Ο Πρόεδρος της Κύπρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση Νετανιάχου για τη σύσταση κοινής δύναμης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η τριμερής συνεργασία είναι μέγιστης σημασίας, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης για την νοτιοανατολική Μεσόγειο και αναφέρθηκε στη σειρά συμφωνιών που υπέγραψαν οι τρεις ηγέτες, στην ενέργεια, στον τουρισμό, την υγεία, την έρευνα και καινοτομία, την ανάπτυξη καθώς και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

Facebook Comments