Αλ.Τσίπρας: Ώρα να δείξει η Ευρώπη αλληλεγγύη στην Ελλάδα


strong>Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη καμπή και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φράνκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα μας πέραν της οικονομικής κρίσης δέχεται το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης και επισήμανε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι μετά απο 42 χρόνια πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση.

«Η Ελλάδα δέχθηκε σχεδόν όλες τις μεγάλες κρίσεις της Ευρώπης, ευτυχώς όχι την κρίση ασφάλειας, αλλά δέχθηκε μεγάλα πλήγματα από την οικονομική κρίση και την προσφυγική κρίση» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και έχει έρθει, νομίζω, η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της με αλληλεγγύη και στον ελληνικό λαό. Και να υπάρξει μια θετική διέξοδος και σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση από την οποία πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε, αλλά και σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση που είναι μια κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

View image on Twitter

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, επισημαίνοντας ότι η κρίση που προέκυψε είναι κυβερνητική και όχι πολιτειακή.

«Δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολη εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη, συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης)», δήλωσε ο κύριος Στάινμαϊερ

Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που διέρχεται η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

«Ο Ρέντσι έκανε το σωστό και το απαραίτητο, ωστόσο δεν ψήφισαν οι Ιταλοί» δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Στάινμαϊερ χαρακτήρισε την κρίση στην Ιταλία «κυβερνητική και όχι πολιτειακή» και πρόσθεσε: «δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολή εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη(…) συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης) ιδιαίτερα μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση (…) και βεβαίως έχω πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της… τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, το κύριο βάρος του μεταναστευτικού και την διαπραγμάτευση».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments