Αλ. Τσίπρας: Δίκαιη ανάπτυξη και γενναίες αποφάσεις

epa04676296 German Chancellor Angela Merkel (R) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras (L) inform the public about their previous talk during a press conference in the Federal Chancellery in Berlin, Germany, 23 March 2015. Tsipras is expected to present a list of reforms, hoping to unlock bailout funds to prevent Greece from running out of cash next month, Greek government sources said.  EPA/BERND VON JUTRCZENKA

Oι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες και στις δύσκολες στιγμές διαμορφώνονται σταθερές σχέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Απαιτείται καλή πίστη και συνεργασία αλλά επίσης νέο όραμα και αποφάσεις για την Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός.

Απαιτείται δίκαιη ανάπτυξη και γενναίες αποφάσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να δωθεί το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα από τμήμα της κρίσης, έχει γίνει κομμάτι της λύσης του προβλήματος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι υπάρχει θεαματική υπεραπόδοση εσόδων και επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά από πολλά χρόνια.

Η ανάπτυξη, είπε ο κ Τσίπρας, πρέπει να επουλώνει τις πληγές της κρίσης και να ανακουφίσει όλους εκείνους που έκαναν τεράστιες θυσίες τα προηγούμενα χρόνια, στο όνομα της Ευρώπης. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους, για να μην ξαναγυρίσει η Ελλάδα στην κρίση, είπε ο πρωθυπουργός.

Η θέση μας είναι σαφής για το Κυπριακό. Στηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικό στρατό. Μια ανεξάρτητη ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας.

Μέρκελ: Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της για το προσφυγικό  

Η Γερμανίδα καγκελάριος, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το σχέδιο δράσης των υπουργείων Εσωτερικών.

Ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και το προσφυγικό που είναι ένα θέμα που απασχολεί την Ελλάδα, καθώς αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για τη χώρα, η οποία δέχτηκε μεγάλα κύματα προσφύγων από την Τουρκία, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της για το προσφυγικό, σημείωσε η κ. Μέρκελ.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments