Α.Μητρόπουλος: H κυβέρνηση έχει «αμνηστεύσει» τον κ. Α.Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ)

 

“Με την ανακοίνωση ότι ο Εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Εφετών να μην παραπεμφθεί ο κ.Ανδρέας Γεωργίου (τέως επικεφαλής ΕΛΣΤΑΤ) για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης για τα στατιστικά στοιχεία του 2009 που έσυραν τη χώρα στο Μνημόνιο, άρχισε μια πρωτοφανής επίθεση κατά της Δικαιοσύνης από τα κόμματα του μνημονιακού τόξου και μερίδα των ΜΜΕ!”

Αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή της η  ΕΝΥΠΕΚΚ της οποίας πρόεδρος είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Η ανακοίνωση:

 

Με την ανακοίνωση ότι ο Εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Εφετών να μην παραπεμφθεί ο κ.Ανδρέας Γεωργίου (τέως επικεφαλής ΕΛΣΤΑΤ) για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης για τα στατιστικά στοιχεία του 2009 που έσυραν τη χώρα στο Μνημόνιο, άρχισε μια πρωτοφανής επίθεση κατά της Δικαιοσύνης από τα κόμματα του μνημονιακού τόξου και μερίδα των ΜΜΕ!

Εμπαίζουν όμως τον ελληνικό λαό, αφού με την ψήφο τους:

-αμνήστευσαν το καλοκαίρι του 2015 τον τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ!

-αναγνώρισαν ως μόνα αξιόπιστα τα δικά του στοιχεία, που μας έσπρωξαν στον κοινωνικό Καιάδα του ΔΝΤ!!

-στέρησαν από τον λαό το πιο ισχυρό επιχείρημα για να τεθεί στην πραγματικά εθνωφελή του διάσταση το ζήτημα του χρέους στο μέλλον!

-αναγνώρισαν γραπτά και ανεπιφύλακτα ολόκληρο το χρέος!

-παραιτήθηκαν ρητά και αμετάκλητα από την ονομαστική διαγραφή του!

-«έστειλαν τον λογαριασμό» για την πληρωμή του στον πολύπαθο λαό μας δηλώνοντας ότι είναι ο μόνος υπόχρεος μέχρι τελικής αποπληρωμής του! (βλ. Δελτίο Τύπου ΕΝΥΠΕΚΚ στις 9-11-2016)

Η ΕΝΥΠΕΚΚ αποκαλύπτει τον εμπαιγμό σε βάρος του λαού μας!

 

 

Ιδού η διάταξη που ενταφίασε το ζήτημα του χρέους

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας των πραγμάτων, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική παράγραφο 5.4 με τίτλο «Στατιστικές», στη σελίδα 1033 του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015), που έχει ως εξής:

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2012, ΜΕΣΩ της ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ της ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ της ΕΓΓΥΗΣΗΣ, της ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ της ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ της ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ της ΕΛΣΤΑΤ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ της ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ της ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ της ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ της, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ της ΕΤΗΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της ΕΛΣΤΑΤ κατά ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ της ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ».

Υπενθυμίζουμε ότι το τρίτο Μνημόνιο ψηφίστηκε και από τα πέντε κόμματα του μνημονιακού τόξου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ)!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Facebook Comments