“Να διατηρηθεί ο χριστιανικός χαραχτήρας της Αγίας Σοφίας”

Το θέμα της αλλοίωσης του χαρακτήρα που έχει ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς η Αγία Σοφία (που επιχειρείται από την Τουρκία) έθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Γιάννης Αμανατίδης στον πρόεδρο της κρατικής Δούμα της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, στη συνομιλία που είχαν αμέσως μετά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι μαζί με την προστασία των χριστιανικών μνημείων στη Μέση Ανατολή πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στο θέμα της διατήρησης του χαρακτήρα χριστιανικών μνημείων όπως είναι η Αγία Σοφία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Δούμα έχει κάνει σπουδές στην Αγία Πετρούπολη, υπενθύμισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι αδελφοποιημένη με τη συγκεκριμένη ρωσική πόλη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επίσκεψη του κ. Ναρίσκιν για τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της ΔΣΟ θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμα ευχαρίστησε τον κ. Αμανατίδη για την προσωπική του συμβολή στις προσπάθειες να ξεπεραστούν τα εμπόδια του ταξιδιού του από τη Μόσχα στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής Νίκο Βούτση και θα μιλήσει στη γενική συνέλευση της ΔΣΟ, ενώ δήλωσε ανυπόμονος για την αυριανή του επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments