Μ. Κοττάκης: Το ΔΝΤ είχε ζητήσει την αναθεώρηση των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα του 2009

O υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος (Α), ο υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος (Δ) και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης (Κ) στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης με θέμα "Συμμετοχική Δημοσιογραφία & Τοπικότητα", Τετάρτη 30 Απριλίου 2014. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στην πρώτη φάση αναθεώρησης του ελλείμματος, απόντος του κ. Γεωργίου (δεν είχε διοριστεί ακόμα στην ΕΛΣΤΑΤ), το ΔΝΤ με mail, το οποίο έστειλε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, ζήτησε να αναθεωρηθούν τα στατιστικά στοιχεία, ακόμα και αυτής της επιτροπής που είχε συγκροτήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9FM» ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος κάνει αυτή την αποκάλυψη σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Για το θέμα, με τίτλο «ΤΑ MAILS της προδοσίας» και υπότιτλο «ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ EUROSTAT ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και με εχεμύθεια», ο κ. Κοττάκης είπε:

«Δεν τους έφτανε δηλαδή, το πρώτο φούσκωμα του ελλείμματος, που είχε γίνει εκείνη την περίοδο, ήθελαν και άλλο. Και μάλιστα επικαλέστηκαν το καταστατικό τους και απείλησαν ότι αν δεν αναθεωρηθούν αυτά τα στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα δεν θα χρηματοδοτείτο από το ΔΝΤ. Στο σχετικό mail ο Τράα αναφέρει, ότι θα πρέπει το ζήτημα των στατιστικών στοιχείων ?να παρακαμφθεί γρήγορα και σιωπηρά?. Είναι ένα mail το οποίο δημοσιεύεται και στο βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου. Αυτό έγινε στην πρώτη φάση. Στη δεύτερη φάση, ήταν που ήταν η Ελλάδα στον γκρεμό, κατά τη γνώμη μου η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της έριξε άλλη μια σπρωξιά μεγαλύτερη. Έβαλε μέσα στο έλλειμμα το 2009 και 17 ΔΕΚΟ. Πρέπει να σας πω ότι η αναιρετική έκθεση του Αρείου Πάγου αποκαλύπτει ότι δεν μετρήθηκαν μέσα στο έλλειμμα του 2009 τα πλεονάσματα 500 Νομικών Προσώπων».

Με τις αποκαλύψεις αυτές και με άλλες που θα γίνουν μέσω της δικαστικής διερεύνησης, η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει και την αναθεώρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την αναθεώρηση του χρέους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments