Μήνυμα στήριξης Ομπάμα

(Ξένη δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) σε χειραψία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Δ) σε συνάντηση που είχαν, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της Σύνοδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Βαρσοβία της Πολωνίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην περίπου 30λεπτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο συζητήθηκαν, το χρέος, το προσφυγικό, το κυπριακό, καθώς και το θέμα της διαπλοκής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε προς τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι πρέπει να λυθεί το θέμα του χρέους γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη την ανάπτυξη. Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ κατανοούν το θέμα του χρέους και θα συμβάλουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αθήνα θα βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου για τη συνέχιση των συνομιλιών σχετικά με το θέμα του χρέους.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments