Επίσκεψη του Επικεφαλής Επιστήμονα του Ισραήλ στην Αθήνα για την Συνεργασία στην Καινοτομία

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας (Chief Scientist) του Ισραήλ, Avi Hasson, θα επισκεφθεί την Αθήνα αύριο (5 Μαΐου) όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα με σκοπό την προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των Ισραηλινών και Ελληνικών συστημάτων νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.  Ο κ. Hasson είναι ο αξιωματούχος του Ισραήλ που φέρει την ευθύνη για την κυβερνητική πολιτική της χώρας σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας θα συναντηθεί πρώτα με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη.  Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας,  Θωμάς Μαλούτας και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής  Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτής,  Νεκτάριος Σαντορινιός.

Οι κκ. Hasson και Φωτάκης θα πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθεί η δεύτερη πρόσκληση προς Ισραηλινές και Ελληνικές επιχειρήσεις για την υποβολή προτάσεων για κοινά έργα έρευνας και ανάπτυξης βάσει διμερούς συμφωνίας Ισραήλ-Ελλάδας του 2006 για Συνεργασία στον Ιδιωτικό τομέα καθώς και στην Βιομηχανική Έρευνα και Ανάπτυξη.  Η χρηματοδότηση των έργων προέρχεται από την ΕΕ και το Ισραήλ.  Η πρώτη πρόσκληση έγινε το 2012 με μεγάλη επιτυχία, με 31 κοινά έργα.

Στην συνέχεια, ο  Avi Hasson, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συζητήσει την πολιτική του Ισραήλ σε θέματα καινοτομίας.

Τέλος, ο Επικεφαλής Επιστήμονας του Ισραήλ θα έχει συνάντηση με κύριους παράγοντες του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου και του συστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας (εκπροσώπους επιχειρηματικών κεφαλαίων (VCs), εκκολαπτηρίων (incubators) επιταχυντών  (accelerators), επενδυτές, κλπ.) σε εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων.

Η επίσκεψη του κ. Hasson διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο κοινής διακήρυξης των Πρωθυπουργών Ισραήλ και Ελλάδας, Μπενιαμίν Νετανιάχου και Αλέξη Τσίπρα, τον Ιανουάριο, για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.  Αποτελεί μέρος σειράς πρωτοβουλιών της Πρεσβείας για την προώθηση της συνεργασίας στους συγκεκριμένους τομείς. Μεταξύ αυτών και ο διαγωνισμός Start Tel Aviv 2016 και ένα πρόγραμμα καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών από Ισραηλινούς ειδικούς.

 

 

Facebook Comments