Διυπουργική σύσκεψη για την ΕΑΒ

20160509_132518%20αΤα καίρια προβλήματα που αφορούν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ ΑΕ) και η επίλυσή τους αποτέλεσαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη Διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Πάνου Καμμένου, στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρη Βίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιου για θέματα Διοικητής Μεταρρύθμισης  Χριστόφορος Βερναρδάκης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης η Διοίκηση της ΕΑΒ και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αυτής, ελήφθησαν αποφάσεις για μακροχρόνια εκκρεμή μείζονος σημασίας ζητήματα της εταιρείας, μεταξύ των οποίων είναι οικονομικά θέματα και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με την επανενεργοποίηση υπάρχοντος διαγωνισμού και ανάληψη άλλων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία.

 

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η άμεση πρόσληψη 76 επιτυχόντων του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ από το 2009, ενώ εγκρίθηκε το αίτημα πρόσληψης 106 εργαζομένων τεχνικών ειδικοτήτων εντός του έτους, με προοπτική έως το 2018 να ανέλθουν στους 300.

 

Το ζήτημα του προσωπικού κατά την περίοδο της κρίσης έχει αναχθεί ως το βασικότερο στοιχείο για την ανταπόκριση της ΕΑΒ στις υποχρεώσεις της απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στις συμβάσεις της με ξένους πελάτες, την εξασφάλιση μεταφοράς τεχνογνωσίας στους νέους τεχνικούς, αλλά και για τη βιωσιμότητά της δεδομένου ότι το προς εκτέλεση έργο της ανέρχεται σε ένα περίπου δισ. ευρώ για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

 

 

 

 

Λίγα λόγια για την ΕΑΒ:

 

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) ιδρύθηκε το 1975 και  είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία της χώρας, με κύρια αποστολή την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων για υποστήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και άλλων πελατών της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς.

 

Η ΕΑΒ διαθέτει πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και άριστα καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεών της, προσφέρει, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:

  • Συντήρηση, εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση αεροσκαφών, κινητήρων, παρελκόμενων και ηλεκτρονικών συστημάτων τους, καθώς και συντήρηση αεροσκαφών πολιτικού νηολογίου.
  • Σχεδίαση και κατασκευή μεταλλικών δομικών τμημάτων στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών και κινητήρων καθώς και κατασκευή τμημάτων αεροσκαφών και ελικοπτέρων από σύνθετα υλικά.
  • Ανάπτυξη, σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρονικών, οπτικοηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για στρατιωτική και πολιτική χρήση καθώς και τμημάτων πυραυλικών οπλικών συστημάτων.
  • Έρευνα & Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων σε τομείς όπως η αεροναυπηγική, τα ηλεκτρονικά, η εσωτερική ασφάλεια (homeland security), ευφυή συστήματα, κλπ.
  • Δορυφορικά συστήματα και εφαρμογές (τηλεπικοινωνίες, τηλε-εκπαίδευση, κλπ)
  • Τεχνική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε όλο το φάσμα των αεροπορικών ειδικοτήτων.
Facebook Comments