Διμερής συνάντηση Μπαλτά με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κυβέρνησης

rwsia2Επίσημη διμερή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κυβέρνησης,  Sergei Prikhodko πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Α. Μπαλτάς, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού, Αρμόδιας για Θέματα Τουρισμού,  Alla Manilova και του Γενικού Γραμματέα Τύπου και Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  Vladimir Grigoriev.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, ήταν η ολοκλήρωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Έτους Ελλάδας- Ρωσίας 2016.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Sergei Prikhodko μίλησε για την ιδέα να κηρυχτεί το έτος 2017-2018 ως Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με την αν. Υπ. Τουρισμού, κ. Ε. Κουντουρά.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Α. Μπαλτάς αναφέρθηκε στους δεσμούς εκατονταετιών της Ελλάδας με την Ρωσία και σημείωσε: «Ένα Έτος Τουρισμού θα ξαναζωντανέψει αυτούς τους δεσμούς και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δράσεων σε όλους τους τομείς της ζωής».rwsia1

Ως προς το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας, ο κ. Α. Μπαλτάς  δήλωσε ότι «ο στόχος είναι, όταν θα ολοκληρωθεί, να έχουν αναπτυχθεί οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα του σύγχρονου πολιτισμού». Και πρόσθεσε ότι «στον τομέα των μεταφράσεων γίνονται συζητήσεις με την ρωσική πλευρά για συνεργασία ώστε να μεταφραστούν βιβλία από τα ελληνικά στα ρώσικα και το αντίστροφο. Αυτό θα σηματοδοτήσει τη συνέχεια του Έτους Ελλάδα-Ρωσία στον πολιτισμό».

 

Facebook Comments