Άμεση συνδρομή του ΣΠΑΠ σε πυρκαγιά στην Παλλήνη

01

 

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στην οδό Ελαιώνων στην Παλλήνη με χαμηλή βλάστηση και η οποία έκαψε περίπου 5 στρέμματα με ξερά χόρτα, πεύκα και ελιές.

Στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, επενέβη το Πυροσβεστικό Σώμα, με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα.  Έφθασαν επίσης άμεσα, κλιμάκιο του ΣΠΑΠ με εθελοντές και βυτιοφόρο όχημα που βρισκόταν σε επιφυλακή, καθώς και όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης.

Η ακαριαία επέμβαση από το Πυροσβεστικό Σώμα και την Αυτοδιοίκηση, είχε σαν αποτέλεσμα πολύ γρήγορα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν πάρει απειλητικές για την περιοχή διαστάσεις, παρά το δυνατό άνεμο που έπνεε στην περιοχή.07

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά επενέβη εγκαίρως για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και μια πυρκαγιά κατεστάλη πολύ γρήγορα. Η επέμβαση ήταν ακαριαία και η φωτιά ετέθη σύντομα υπό πλήρη έλεγχο.06

Θα ήθελα να συγχαρώ το Πυροσβεστικό Σώμα, τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση. Όλη την αντιπυρική περίοδο οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές μας θα είναι εδώ, τόσο στο βουνό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μας, σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση, για να συνδράμουν σε ανάλογες περιπτώσεις».

Facebook Comments