Λεωνίδας Τσαπράζης Ένας 16χρονος… ερωτευμένος με τη Φυσική

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΝΤΙΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΑΠΡΑΖΗΣΜελέτησε την τεχνολογία 5G, «ταξίδεψε μέχρι τον πλανήτη Άρη», έγραψε μια ενδιαφέρουσα εργασία για τη σχέση των Φυσικών Επιστημών με τη Φιλοσοφία και τη Θρησκεία.

Ο Λεωνίδας Τσαπράζης ξεκίνησε να εξερευνά τον μαγικό κόσμο των Φυσικών Επιστημών με αφορμή ένα καλοκαίρι στην Αίγινα!

Ένα θερινό σχολείο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ήταν για τον 14χρονο τότε μαθητή η αφορμή για την ουσιαστική επαφή του με αυτόν τον μαγικό κόσμο των φυσικών επιστημών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) Από τότε δηλώνει γοητευμένος με τον «μαγικό» κόσμο των Φυσικών Επιστημών και ετοιμάζεται να ξεκλειδώσει πολλά μυστικά του.

«Η αρχή έγινε το 2016 με την εργασία μου «Ταξιδεύουμε στον πλανήτη Άρη», η οποία έλαβε την τέταρτη θέση. Στη συνέχεια, την επόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τη ΝΟΚΙΑ Ελλάς κατέκτησα την τρίτη θέση σε διαγωνισμό μαθητών που συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα συνεργασίας Ε.Ε.Φ.-ΝΟΚΙΑ για πρώτη χρονιά, με την παρουσίαση «Τεχνολογία 5G: Αποτυπώνοντας το αύριο», λέει ο Λεωνίδας και παραδέχεται πως «ανέκαθεν με κέντριζε η η ιδέα της εξερεύνησης του κόσμου και μεγάλωνε η περιέργεια μου για γνώση της εξέλιξης των πραγμάτων στον κόσμο».

Είναι γεγονός ότι, κατά κοινή ομολογία, οι διδακτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας από το ελληνικό σχολείο για τη μετάδοση των γνώσεων είναι παρωχημένες. Ωστόσο, οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι το επίπεδο των γνώσεων που λαμβάνονται στο ελληνικό σχολείο είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με άλλες χώρες, ιδιαίτερα όσον αφορά τις φυσικές επιστήμες. Πιστεύω, έτσι, πως το σχολείο στη χώρα μας παρέχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο γνώσεων και συναγωνισμού και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία νέων με πολύπλοκη προσωπικότητα», εξηγεί ο Λεωνίδας, ο οποίος και στις φετινές εκδηλώσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κατέθεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία , με τίτλο «Οι σχέσεις των φυσικών επιστημών με τη Φιλοσοφία και τη Θρησκεία»…

Και είναι μόνο 16 χρονών…

Facebook Comments