Ανάκληση αδειών σε ΙΕΚ

anaklisi-adeias-iekksini-1021x580Tην ανάκληση των αδειών σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και σε ένα κολέγιο ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ενώ οι ιδιοκτήτες καλούνται να επιστρέψουν τα δίδακτρα στους μαθητές οι οποίοι πρέπει να φοιτήσουν σε άλλα ιδιωτικά ή δημόσια ΙΕΚ. Στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς ως επιβλέπουσα και αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση των Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και λόγω της απώλειας τουλάχιστον μίας εκ των σωρευτικών προϋποθέσεων αδειοδότησής τους, ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας στα παρακάτω ινστιτούτα και κολέγια:
1) Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην εταιρεία «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
2) MEDITERRANEAN COLLEGE στην εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Ε.» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Εγνατία 2-4.
3) Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.
4) Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
5) Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.

 

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Facebook Comments