Παρέμβαση του SSM στην Τράπεζα Πειραιώς

Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς με το νέο λογότυπο,  Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR

Διεκόπη η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είχε ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι σήμερα, με θέμα την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας.

Η διακοπή οφείλεται σε σημερινή παρέμβαση του SSM, ο οποίος, με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ζήτησε την αναβολή της απόφασης.

Ειδικότερα στην επιστολή του, ο SSM, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να προηγηθεί έλεγχος των υποψηφίων για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και στη συνέχεια να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο.

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζεται η διαβούλευση του Διοικητικού της Συμβουλίου σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής νέου CEO και θα επανέλθει προσεχώς με νεότερες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΣ της τράπεζας θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή.

Την έκπληξη τους εκφράζουν κύκλοι της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στην επιλογή του διευθύνοντος της Τράπεζας Πειραιώς

Την έκπληξη τους εκφράζουν κύκλοι της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στην επιλογή του διευθύνοντος της Τράπεζας Πειραιώς και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις σημερινές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την θέση που έχει διατυπωθεί από την κυβέρνηση ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι προβληματικό και πρέπει να τροποποιηθεί.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments