1η θέση και 9 μεγάλες βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Βερόνα της Ιταλίας

Για 1η φορά, στον διεθνή διαγωνισμό AIPO DARGENTO, ελληνικά γαστρονομικά ελαιόλαδα βραβεύονται:

  • Με το Νο.1 ελαιόλαδο στην κατηγορία του

  • Με 3 ελαιόλαδα στα Best In Class

  • Με 3 χρυσά & 3 ασημένια βραβεία


Μια μοναδική διάκριση πολύ υψηλού κύρους, με την 1
η θέση και 9 συνολικά βραβεύσεις, σημειώθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Aipo dArgento 2021.

Η 18η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας, από 6 Απριλίου έως 13 Μαΐου 2021. Έχει γίνει εθνικό σημείο αναφοράς στην Ιταλία και ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδου παγκοσμίως.

Ο “Aipo d’Argento” διενεργήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και διοργανώνεται από την Διαπεριφερειακή Ένωση Παραγωγών Ελιάς της Βερόνας (Aipo) σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής.

Από το 2011, το πάνελ γευσιγνωσίας του Aipo έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων της Ιταλίας (MIPAAF) για να πιστοποιεί την ποιότητα των παραγόμενων ελαιολάδων, μετά από ακριβή ανάλυση και αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους αποκλειστικά με τη μέθοδο ανάλυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Έτσι, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία, καθώς και αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Μετά την προκαταρκτική χημική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των κριτών διενεργεί την ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε τέσσερις συνολικά φάσεις, διενεργώντας συνεχείς ελέγχους έως ότου δημιουργηθεί η τελική κατάταξη των ελαιολάδων.

Για το 2021 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Βερόνα, με πάνω από 610 ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα :

  • 1η θέση και το νικητήριο καλύτερο ελαιόλαδο Spicy Flavored, AIPO 2021

  • Δύο ελαιόλαδα στα Best In Class Flavored Vegetale

  • Με 3 χρυσά και 3 ασημένια βραβεία αλλά και πολύ υψηλές βαθμολογίες από τους ειδικούς γευσιγνώστες του Aipo.

Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου  στην Βερόνα για το 2021 είναι:

MASTERPIECE Blend evoo – 1η θέση BEST Spicy Flavored

MASTERPIECE Blend evoo ΧΡΥΣΟ βραβείο 2021– 3 Quality Drops

Το ελαιόλαδο Masterpiece Blend Evoo αναδείχτηκε το καλύτερο ελαιόλαδο όλου του διαγωνισμού της Ιταλίας για το 2021, στην κατηγορία του.

MAJESTIC Blend evoo – Best in Class 2021

MAJESTIC Blend evooΧρυσό Βραβείο 2021 – 3 Quality Drops

OLEOASTRON Gourmet Evoo – Best in Class 2021

OLEOASTRON Gourmet EvooΧρυσό Βραβείο 2021– 3 Quality Drops

SYLLEKTIKON Gourmet evooΑσημένιο Βραβείο 2021– 2 Quality Drops

ENIGMA Gourmet evooΑσημένιο Βραβείο 2021– 2 Quality Drops

GEMSTONE Blend evoo Ασημένιο Βραβείο 2021– 2 Quality Drops

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαία την ανάδειξη του ελαιολάδου Masterpiece Gourmet Evoo ως νικητή και Best Spicy Flavored Evoo του διαγωνισμού για το 2021.

Η μεγάλη αυτή διάκριση έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης 1ης θέσης του ελαιολάδου Enigma Gourmet Evoo που κατέκτησε την 1η θέση στον EVO IOOC Italy 2021 και του ελαιολάδου Oleoastron Gourmet Evoo, που κατέκτησε την 1η θέση της Ιαπωνίας στον Japan Olive Oil Prize 2021.

Οι εννέα (9) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον Aipo dArgento 2021, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 289 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Facebook Comments