Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017, ύψους 134,9 δισ.

epa04350254 A view of the EU Commission flags at the European Commisison headquarters in Brussels, Belgium, 12 August 2014.  Reports state the European Commission is increasing its humanitarian aid to Iraq by an additional 5 million euros in response to the growing needs, bringing the overall funding for Iraq up to 17 million euros in 2014. It will bring vital assistance to hundreds of thousands of Iraqi civilians trapped by the fighting against the Islamic State (IS).  EPA/JULIEN WARNAND

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017, συνολικού ύψους 134,9 δισ. ευρώ, που εστιάζεται σε δυο βασικές προτεραιότητες: Στη στήριξη της διαδικασίας ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ανθρωπιστική βοήθεια στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ.

Αυξημένη χρηματοδότηση θα διατεθεί για επενδύσεις στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για την εξασφάλιση των κατάλληλων πόρων για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, την ενίσχυση της ασφάλειας εντός και εκτός της Ένωσης, την παροχή στήριξης για την υποδοχή και την ένταξη των προσφύγων και την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης στις χώρες καταγωγής και διέλευσης.

ΠΗΓΗ;ΑΠΕ

Facebook Comments