Σύλληψη ανήλικων για κλοπές

13886517_147727988999090_783015201915184456_nΣυνελήφθησαν,προχθές (28-8-2017) το βράδυ στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ηλιούπολης, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί (ηλικίας 13 και 14 ετών) κατηγορούμενοι για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών κατά συναυτουργία και επιπρόσθετα ο 13χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ταυτοποιήθηκαν επτά (7) επιπλέον ανήλικοι συνεργοί τους (ηλικίας από14 έως 16 ετών) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών και κλοπών κατά συναυτουργία, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, κατά το τελευταίο τρίμηνο είχε παρατηρηθεί αύξηση φθορών σε δημόσια είδη (θρανία, πίνακες, λάμπες) και κλοπών ηλεκτρονικών συσκευών και διαφόρων μηχανημάτων (Η/Υ, ηχεία, βιντεοπροβολείς, φωτιστικά) σε τρία δημόσια σχολεία στην περιοχή της Ηλιούπολης. Επιπλέον είχαν διαπιστωθεί πολλαπλά περιστατικά εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων των ανωτέρω σχολείων.

Για το λόγο αυτό συστήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης ειδική ομάδα αστυνομικών, επιφορτισμένη με τη συλλογή πληροφοριών και την διενέργεια περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή των ανωτέρω σχολείων, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών.

Βραδινές ώρες χθες (28-8-2017) αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης εντόπισαν τον 13χρονο και τον 14χρονο, να έχουν προκαλέσει πυρκαγιά στον προαύλιο χώρο σχολικού κτιρίου της Ηλιούπολης, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι ανωτέρω ανήλικοι προέβαιναν συστηματικά σε φθορές και κλοπές δημοσίων ειδών και συσκευών-μηχανημάτων από σχολικά κτίρια σης Ηλιούπολης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ένας (1) Η/Υ, μία (1) πλακέτα και ένα (1) ποντίκι Η/Υ, μία (1) τηλεόραση, ένας (1) προτζέκτορας και τρία (3) ποδήλατα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Facebook Comments