Εγκαίνια 1ου εκπαιδευτικού και ενημερωτικού κέντρου από το Safe Water Sports στη Μύκονο

P4

Πραγματοποιήθηκαν χτες, 13 Αυγούστου 2017, στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, τα εγκαίνια του πρώτου ενημερωτικού και ψυχαγωγικού Περιπτέρου μας. Στην παραλία αυτή τον Αύγουστο του 2014, ένα 10χρονο παιδί, ο Μιχαήλ Πασχαλάκης, έχασε την ζωή του κάνοντας θαλάσσια σπορ μαζί με τους φίλους του.  To τραγικό αυτό δυστήχαμε αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία της μη-κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας Safe Water Sports.P1

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, K. Κουρουμπλής. Στην ομιλία του, ο Υπουργός, υπογράμμισε τη βαρύνουσα σημασία της πρόληψης και εξήρε τη δράση του Safe Water Sports. Μάλιστα αναφέρθηκε στην προσωπική εμπειρία της απώλειας της οράσεώς του, η οποία θα χε αποφευχθεί με την πρόληψη. Τελος μετέφερε μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα αναφορικά με την πρωτοβουλία του Safe Water Sports.P3

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Άδωνις Γεωργιάδης εξύμνησε τη δράση του Safe Water Sports και αναγνώρισε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση συντονίστηκε με ταχύτατους ρυθμούς προκείμενου τόσο νομοθετικά όσο και ουσιαστικά να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου  Κωνσταντίνος Κουκάς αναφέρθηκε στις δημοτικές προσπάθειες που απαιτήθηκαν για την επίτευξη του στόχου και ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Εξάλλου, και ο Δήμαρχος συνεχάρη την Κυβέρνηση για την ετοιμότητα που επέδειξε στο όλο εγχείρημα.  Το λόγο πήραν επίσης ο Λιμενάρχης Μυκόνου κ. Καραμίτσας, ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ψινάκης και ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Safe Water Sports κ. Πασχαλάκης.SWS_7.8 (26)

Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύρου Τήνου, Δωροθέου Β’. Ο Δήμαρχος Μυκόνου, με το πέρας των ομιλιών, προχώρησε στην κοπή της κορδέλας των εγκαινίων.

Το πρότυπο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο αυτό έχει σαν στόχο την εκπαίδευση των παιδιών όλων των ηλικιών, μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλειά τους στη παραλία, τη θάλασσα, τα σπορ και τις δραστηριότητες που γίνονται σε αυτή.  Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, εθελοντές του Safe Water Sports και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως : χρήση του Safe Water Sports app σε tabets ώστε τα παιδιά να ενημερωθούν παίζοντας για τους κανόνες ασφάλειας, ζωγραφικής με τον παιδικό μας ήρωα “Χταπόδιο Σέιφ”, δημιουργία βραχιολιών και άλλων κατασκευών με το logo μας, παιχνίδια στόχου, ισορροπίας, ταχύτητας, επιτραπέζια, memory cards, storycubes, Playmobil, «μουσικές μαξιλάρες» και πολλά άλλα.SWS_7.8 (9)

Το κέντρο στελεχώνεται με εθελοντές εκπαιδευτικούς και αθλητές θαλασσίων σπορ και θα λειτουργήσει καθημερινά μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Η δράση υποστηρίζεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Facebook Comments