Α.Μητρόπουλος:προσθετα μέτρα πάνω από 3 δις € έχουν ήδη ψηφιστει!

Press Conference of Alexis Mitropoulos at The Greek Parliament, on August 31, 2015  /  ?????????? ????? ??? ????? ??????????? ??? ?????, ???? 31 ?????????, 2015

“Κυβέρνηση και δανειστές, αλλά και οι ηγεσίες όλων των μνημονιακών κομμάτων, αποκρύπτουν ή αγνοούν ότι τα μέτρα ύψους πάνω από 3 δισ. €  (1,5-2% του ΑΕΠ), που δήθεν τώρα εισηγούνται οι δανειστές, έχουν ήδη ψηφιστεί με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015, ΦΕΚ Α 94/14-8-2015), άλλα ρητά (1,8 δισ. €) και άλλα προληπτικά (0,5-1% του ΑΕΠ)!”

Αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή της η  ΕΝΥΠΕΚΚ της οποίας πρόεδρος είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Η ανακοίνωση:

ο «ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ» ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017 ΚΑΙ 2018! 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Ιδού οι ρυθμίσεις!

Με αφορμή δήθεν αποκαλύψεις ότι οι δανειστές απαιτούν νέα μέτρα και η κυβέρνηση τάχα απορεί και ανθίσταται, η ΕΝΥΠΕΚΚ αποκαλύπτει σήμερα ότι πρόσθετα μέτρα ύψους πάνω από 3 δισ. ευρώ έχουν ήδη ψηφιστεί για τα έτη 2017 και 2018!

Κυβέρνηση και δανειστές, αλλά και οι ηγεσίες όλων των μνημονιακών κομμάτων, αποκρύπτουν ή αγνοούν ότι τα μέτρα ύψους πάνω από 3 δισ. €  (1,5-2% του ΑΕΠ), που δήθεν τώρα εισηγούνται οι δανειστές, έχουν ήδη ψηφιστεί με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015, ΦΕΚ Α 94/14-8-2015), άλλα ρητά (1,8 δισ. €) και άλλα προληπτικά (0,5-1% του ΑΕΠ)!

Ιδού οι διατάξεις!

Ειδικότερα, έχουν ψηφισθεί ήδη τα παρακάτω μέτρα:

1ον) Στο άρθρο 2.1 της Παραγράφου Γ «Συμφωνία Δημοσιο-νομικών Στόχων και Διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και στη σελ. 1016 του γ’ Μνημονίου (ν. 4336/2015) αναγράφεται ότι:

«Επιπλέον των ανωτέρω μέτρων, οι αρχές δεσμεύονται να θεσπίσουν, τον Οκτώβριο του 2015, αξιόπιστα διαρθρωτικά μέτρα που θα αποφέρουν τουλάχιστον το 3/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2017 και το 1/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2018 για να στηρίξουν την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για πρωτογενές ισοζύγιο ύψους 3,5% του ΑΕΠ.».

 

2ον) Εξάλλου σύμφωνα με άλλη ρύθμιση στον ίδιο νόμο (σελ. 1016):

«Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθούν αναγκαία για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018. Τα εν λόγω μέτρα θα περιλαμβάνουν τις αμυντικές δαπάνες, την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και το πάγωμα των υποχρεωτικών δαπανών.».

 

 

3ον) Επιπροσθέτως, με άλλη διάταξη στον ίδιο πάντα νόμο (σελ. 1016) ρυθμίζεται ότι:

«Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών αποφάσεων, και θα λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, στο βαθμό που αυτό απαιτείται, για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.».

 

Επομένως, γίνεται αντιληπτό στον καθένα ότι σωρευτικά οι παραπάνω δεσμευτικές αυτές για τη χώρα μας ρυθμίσεις που τώρα προωθούν ομόθυμα οι θεσμοί, οδηγούν σε λήψη πρόσθετων μέτρων πάνω από 3 δισ.  €, πέραν των 5,4 δισ. € που ευθέως και ρητώς έχουν προβλεφθεί από το γ’ Μνημόνιο!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα δίνει καθημερινά τη μάχη της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών και θα αποκαλύπτει πάντα την αλήθεια και την όποια συμπαιγνία σε βάρος του πολύπαθου λαού μας!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ δεσμεύεται να αγωνιστεί για την κατάργηση όλων των αντικοινωνικών, αντεργατικών και αντισυνταξιοδοτικών ρυθμίσεων που έχουν ψηφίσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου που ψήφισαν και δεσμεύτηκαν τις παραπάνω απαράδεκτες και καταπλεονεκτικές σε βάρος της χώρας μας ρυθμίσεις του γ’ Μνημονίου να πουν αμέσως όλη την αλήθεια στον λαό και να δεσμευτούν ότι, το συντομότερο δυνατόν, θα τις καταγγείλουν αφού οδηγούν τη χώρα σε γενικευμένη ύφεση, φτώχεια και βικτωριανή κοινωνική επιδείνωση!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

 

Facebook Comments