TEDx Academy 2017 – «Ο καλύτερός μας εαυτός» – Οι ομιλητές

15622584_1481507651874273_7579162773484324910_nΤο ΤEDxAcademy  επιστρέφει και φέτος για 8η χρονιά στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα «Ο καλύτερος μας εαυτός – Our Best Self» και υποδέχεται διεθνώς αναγνωρισμένους, συναρπαστικούς ομιλητές.

Μερικά από τα θέματα που θα αγγίξουν οι ομιλητές περιλαμβάνουν:

  • Η σημασία της γυναίκας στη σημερινή εποχή
  • Πως διαμορφώνει η τεχνολογία την ίδια μας τη ζωή
  • Πως το fintech ενδυναμώνει ανθρώπους και χώρες
  • Τρόποι εξερεύνησης της προσωπικής μας εργασιακής ασφάλειας
  • Πως μπορεί η ιστορία να μας βοηθήσει να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό
  • Η κοινωνική επιχειρηματικότητα ως εναλλακτικό μέσο δράσης

Στην πρώτη ενότητα με τίτλο ‘The World at its best, η Anastasia Mikova, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, ο Andreas Stavropoulos, Technology Investor, ο Spiros Margaris, Fintech Expert και ο Jacob Morgan, Best-Selling Author, Keynote Speaker & Futurist, θα μοιραστούν με το κοινό το όραμα τους για το πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο.

Στη συνέχεια, στην ενότητα Communities at their best, η Maria Efthymiou, Καθηγήτρια Ιστορίας, ο Nikos Vettas, Καθηγητής Οικονομικών, η Melina Taprantzi, Κοινωνική Επιχειρηματίας και ο David Katz, Κοινωνικός Επιχειρηματίας, υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη ‘υπερδύναμη’ στον κόσμο είναι η ικανότητα να οραματιστεί κανείς το μέλλον, να προκαλέσει ενθουσιασμό και αυτό να το μοιραστεί και με τους υπόλοιπους γύρω του ώστε να το κάνει πραγματικότητα. Τέλος, στην ενότητα Our best self, ο Andonis Foniadakis, Χορογράφος, ο Robin Farmanfarmaian, Συγγραφέας – Επιχειρηματίας, ο Dean Karnazes, Υπερ-μαραθωνοδρόμος, ο Caspar Berry, Επαγγελματίας Παίκτης Πόκερ και η Λίνα Νικολακοπούλου, Στιχουργός  και Συνθέτης, θέτουν μέσα από την προσωπική τους εμπειρία και διαδρομή ερωτήματα όπως: Πως είναι το όραμα μας για τον καλύτερο μας εαυτό; Παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις; Τι μας δίνει κίνητρο; Πως διαχειριζόμαστε το ρίσκο; Πως αντιλαμβανόμαστε το μέλλον; Είμαστε τελικά έτοιμοι για τον καλύτερο μας εαυτό;

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy, Νίκη Συροπούλου, δήλωσε: «Φέτος, στην 8η χρονιά του TEDxAcademy στην Αθήνα, θέλαμε να κάνουμε -φαινομενικά- εύκολες ερωτήσεις. Έχουμε επίδραση στον κόσμο; Κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των συμπολιτών μας; Εύκολες ερωτήσεις, χωρίς όμως τόσο προφανείς απαντήσεις. Οι ομιλίες των καλεσμένων μας, ανθρώπων πρωτοπόρων με καινοτόμες ιδέες και όραμα από διαφορετικά υπόβαθρα, θα μας βοηθήσουν να τις απαντήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Οι εγγραφές για συμμετοχή στο TEDxAcademy 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται συνεχώς το επόμενο διάστημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του TEDxAcademy, www.tedxacademy.com, αλλά και στα social media του οργανισμού.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του φετινού TEDX Academy περιλαμβάνει:

Session 1: Global View

Anastasia Mikova/ Film Director

Δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, η Anastasia Mikova, μέσα από την καινούργια της ταινία «Woman» έρχεται για να μας τονίσει τη σημασία της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.
Andreas Stavropoulos/ Technology Investor

Επενδυτής από την Silicon Valley που στηρίζει εταιρείας με μέλλον και προοπτική, θα μας εξηγήσει πως η τεχνολογία διαμορφώνει πλέον την ίδια μας τη ζωή.

 

Spiros Margaris/ Fintech Expert

Εμπειρογνώμονας στον τομέα της τεχνολογίας και του insurtech και ένας από τους κορυφαίους ηγέτες της παγκόσμιας σκέψης, θα μιλήσει για το πως η Fintech ενδυναμώνει ανθρώπους και χώρες.

 

Jacob Morgan /Best-Selling Author, Keynote Speaker & Futurist

Τρεις φορές best-selling συγγραφέας και συναρπαστικός ομιλητής, θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε την προσωπική μας εργασιακή ασφάλεια και να πλοηγηθούμε σε ένα νέο κόσμο.

 

Session 2: Local Communities

Maria Efthymiou / History Professor 

Στην ομιλία της θα αναφερθεί στα τρία διαχρονικά δυνατότερα σημεία του Ελληνισμού τα τελευταία 4.000 χρόνια. Πώς η Ιστορία μπορεί να μας κάνει να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό;

 

Nikos Vettas / Professor of Economics

Με μακροσκελή εμπειρία στον τομέα μικροοικονομίας και της βιομηχανικής οργάνωσης, θα μας αναλύσει πώς μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη στην Ελλάδα παρόλη τη βαθιά οικονομική κρίση.

Melina Taprantzi/ Social Entrepreneur

Επιχειρηματίας και ιδρύτρια του Wise Greece θα μας μιλήσει για την κοινωνική επιχειρηματικότητα ως εναλλακτικό μέσο δράσης αλλά και ανταπόδοσης στην κοινωνία.

David Katz/ Social Entrepreneur

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μοναδικού οργανισμού στον κόσμο που αποκομίζει κέρδος από πλαστικά απορρίμματα, θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πως η μεγαλύτερη απειλή των ωκεανών, μπορεί να γίνει η πλουσιότερη ευκαιρία της ανθρωπότητας.

 


 

 

Session 3: Best Self / Human Dimension

Andonis Foniadakis / Choreographer

Παγκόσμιας φήμης χορευτής και χορογράφος, πρόκειται να συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη τον διαμόρφωσε ως άτομο, οδηγώντας τον στον καλύτερό του εαυτό.

Robin Farmanfarmaian/ Author Entrepreneur

Συγγραφέας, επιχειρηματίας και ειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας και υγείας, η Robin Farmanfarmaian θα μιλήσει για το πάντρεμα τεχνολογίας και υγείας και πως αυτό μας εξασφαλίζει ποιότητα στη ζωή μας.

 

Dean Karnazes/ Ultramarathoner

Διεθνώς αναγνωρισμένος υπερμαναθωνοδρόμος και αθλητής αντοχής, θα εξηγήσει πως φτάνοντας στα όρια μυαλό και σώμα, μπορούμε να βρούμε την καλύτερη πτυχή του εαυτού μας.

 

Caspar Berry / Professional Poker Player

Με σπουδές στα Οικονομικά και την Ανθρωπολογία και ως επαγγελματίας παίκτης πόκερ πλέον, θα μιλήσει για την αβεβαιότητα και τη λήψη αποφάσεων που μας οδηγούν στον καλύτερο μας εαυτό.

Lina Nikolakopoulou/ Lyricist & music producer

Εμβληματική μορφή της ελληνικής μουσικής σκηνής, στιχουργός, παραγωγός και πολύπλευρη προσωπικότητα, έρχεται για να μας αναλύσει την ομορφιά της τέχνης και της δημιουργίας.

 

#TEDxAc17

#BestSelf

Facebook: www.facebook.com/TEDxAcademy

Blog: http://blog.tedxacademy.com

twitter: http://www.twitter.com/tedxacademy

flickr: http://www.flickr.com/photos/tedxacademy
Δύο  λόγια για το: TED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη διάδοση ιδεών, συνήθως με τη μορφή σύντομων και ισχυρών συνομιλιών. Η TED ξεκίνησε το 1984 ως συνέδριο όπου η τεχνολογία, η ψυχαγωγία και ο σχεδιασμός συγκλίνουν και σήμερα καλύπτει σχεδόν όλα τα θέματα – από την επιστήμη έως την επιχειρηματικότητα σε παγκόσμια θέματα. Κάθε χρόνο στην ετήσια εκδήλωσή της, ορισμένοι από τους κορυφαίους στοχαστές και επαγγελματίες στον κόσμο καλούνται να μοιραστούν με το κοινό, την εμπειρία και το πάθος τους. Ο Bill Clinton, ο Bill Gates, η Jane Goodall, ο Frank Gehry, είναι μόνο μερικοί από τους εξαιρετικούς ομιλητές του. Εν τω μεταξύ, οι ανεξάρτητες εκδηλώσεις TEDx βοηθούν να μοιράζονται ιδέες σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την TED και τις συνομιλίες της, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.ted.com

Δύο λόγια για το TEDxAcademy

Η Ακαδημία ιδρύθηκε αρχικά από τον Πλάτωνα στην Αθήνα το 387 π.Χ. και ήταν μια πλατφόρμα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών για τη λογοτεχνία, την επιστήμη και την τέχνη με σκοπό την προώθηση της κοινωνίας. Περίπου 2000 χρόνια αργότερα, η TED βασίζεται στην ίδια αρχή και η TEDxAcademy εμπνέεται από τη σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον, δημιουργώντας μια πλατφόρμα για διάλογο που θα βοηθήσει στην αλλαγή στην Ελλάδα. Η TEDxAcademy διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκδήλωση, όπου αξιόλογοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται τις ιδέες τους. Ιδέες που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά στο μέλλον της χώρας μας.

Facebook Comments