Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 

Υψηλές θερμοκρασίες και αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (15-17/06).

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 15/06 και την Κυριακή 16/06 αναμένονται τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Ιδιαίτερα για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και αργά το βράδυ. Τη Δευτέρα 17/06 τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρότερα και περισσότερα, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σημειώνεται ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην τροπόσφαιρα ευνοούν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα ορεινά.

Χάρτης 1. Γεωγραφική κατανομή της αναμενόμενης μέγιστης θερμοκρασίας για το Σάββατο 12/06 και τιμές σε σημεία ενδιαφέροντος.

Η θερμοκρασία το Σάββατο 15/06 θα φτάσει του 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 32 στις νησιωτικές περιοχές, όπως φαίνεται στο χάρτη 1. Ανάλογες θα είναι οι θερμοκρασιακές συνθήκες και την Κυριακή 16/06, ενώ τη Δευτέρα 17/06 θα σημειωθεί μικρή πτώση. Οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 με 5 στο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως και το Σάββατο 15/06, και θα ελαττωθούν σταδιακά την Κυριακή 17/06.

Δείτε τις συνθήκες που επικρατούν στις παραλίες τις χώρας μας μέσα από τον χάρτη παραλιών μας. Σε αυτόν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το είδος της παραλίας, το βάθος της, την πρόσβαση σε αυτή, την οργάνωσή της και τις συνθήκες κολύμβησης. Στο χάρτη 2 φαίνονται οι συνθήκες που θα επικρατούν στις παραλίες μας το μεσημέρι του Σαββάτου 15/06. Καλές βουτιές!

Χάρτης 2. Οι συνθήκες κολύμβησης που θα επικρατούν στις Ελληνικές παραλίες το μεσημέρι του Σαββάτου 15/06.

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη

http://www.meteo.gr

Facebook Comments

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 

limniΖεστός και με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 15/06, Κυριακή 16/06 Δευτέρα 17/06). Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα τη Δευτέρα 17/06, όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 14/06 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Το Σάββατο 15/06 και την Κυριακή 16/06 τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα ξεκινήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου 15/06 στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα επηρεάσουν τις εν λόγω περιοχές έως και τις πρώτες ώρες της Κυριακής 16/06. Τέλος, τη Δευτέρα 17/06 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σημειώνεται ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα ευνοούν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το Σάββατο 15/06, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει την μέγιστη θερμοκρασία (σε βαθμούς Κελσίου) σε επιλεγμένες πόλεις. Οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 με 5 στο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως και το Σάββατο 15/06.

Σας προτρέπουμε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του καιρού τόσο μέσα από τις καθημερινές προγνώσεις μας, όσο και από τις ανακοινώσεις μας. Σας ευχόμαστε να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο.

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη

www.meteo.gr

Facebook Comments