Νίμερ Σαχίν: “Πολιτισμός.Εδώ στην Ελλάδα γεννήθηκε και εδώ ξαναγεννιέται”

Την ίδια ημέρα που είχα ραντεβού, για να κάνω την πρώτη δόση του εμβολίου, μου τηλεφώνησε μια φίλη μου, καθηγήτρια σε γνωστό πανεπιστήμιο της Ευρώπης, γιατί είχε και αυτή σειρά να εμβολιαστεί. Είχε αρκετά νεύρα, γιατί στο εμβολιαστικό κέντρο, την ώρα του ραντεβού της, υπήρχε μια ατέλειωτη ουρά ανθρώπων χωρίς να τηρείται η απόσταση ασφαλείας.

Μετά από μία ώρα αναμονής, νεύρων, φόβου να μην κολλήσουν, ήρθε η σειρά της φίλης μου. Της ζήτησαν την ταυτότητα, της είπαν να σηκώσει το μανίκι, της κάνανε το εμβόλιο στα όρθια, της έδωσαν ένα χαρτί να συμπληρώσει και να περιμένει ένα τέταρτο. Δεν εμφανίστηκε κανείς γιατρός στη τεράστια ουρά να ρωτήσει τα απλά, τα τυπικά.

Εγώ, ακούγοντας αυτά, απ’ το φόβο μου, μην αργήσω να φθάσω στο εμβολιαστικό κέντρο, έφυγα βιαστικά και έφθασα μισή ώρα νωρίτερα στο ραντεβού μου.

Θέλησα απλώς να ρωτήσω, εάν θα περίμενα πολλή ώρα στην σειρά, και για απάντηση, μου είπαν «περάστε, κύριε». Από εκείνη τη στιγμή, δεν κατάλαβα για πότε συμπλήρωσα ό,τι χρειαζόταν από χαρτιά, πέρασα από γιατρό, πήρα τον αριθμό μου, κατευθύνθηκα στον χώρο με τον αριθμό 11, έπιασα συζήτηση με το ευγενέστατο παλληκάρι που μου έκανε την ένεση, αφού πρώτα με ρώτησε σε ποιο χέρι ήθελα να γίνει και να το θυμάμαι για την 2η δόση, μετά μου έδειξε τον χώρο, όπου έπρεπε να περιμένω για ένα τέταρτο της ώρας, και αν όλα πήγαιναν καλά, να φύγω!

Ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά μου πήρε όλη αυτή η διαδικασία. Πρωτόγνωρη, άψογη οργάνωση και μια σπάνια ευγένεια και καλοσύνη από όλους.

Ένας κύριος που ήταν μπροστά μου, έψαχνε να βρει αιτία να καβγαδίσει, και αφού δεν βρήκε, έβαλε τις φωνές στον άνθρωπο που βοηθούσε στις κυλιόμενες σκάλες, φωνάζοντας «μα τι κατάσταση είναι αυτή, οι σκάλες στα σουπερμάρκετ κυλάνε πιο γρήγορα κ.λπ.», για να του απαντήσει ο υπάλληλος, ότι επίτηδες κυλάνε λίγο αργά, για να μη σκοντάψει κανείς. «Όλο δικαιολογίες είστε», ήταν η απάντηση του οξύθυμου ανθρώπου.

Την ίδια ημέρα τηλεφώνησα στην φίλη μου, για να της πω τα δικά μου ευχάριστα νέα, τα ευχάριστα για την Ελλάδα νέα.

Δεν ξέρω σε ποιον να πρωτοδώσω συγχαρητήρια για την οργάνωση, την υπευθυνότητα, την άψογη συμπεριφορά του προσωπικού, την καθαριότητα του χώρου…!

Φίλη μου καθηγήτρια, αυτό που είδα και σου περιγράφω, είναι:

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.

Facebook Comments