Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 45 – 49 ετών

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 45-49 ετών, με τους εμβολιασμένους πολίτες μέχρι τώρα να ξεπερνάνε τα 3 εκατoμμύρια. Με βάση το σχεδιασμό, εντός του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους νέους 18 έως 29 ετών. Την ίδια ώρα, μαζική είναι η προσέλευση της ηλικιακής ομάδας 30 έως 39 ετών, με τους νεότερους να φαίνεται πως δείχνουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Η ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών, θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και της Johnson&Johnson, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα από τις 10 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, πτωτική πορεία παρουσιάζει το επιδημιολογικό φορτίο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Χθες ανακοινώθηκαν 2.155 νεα κρούσματα, 802 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 66 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Στόχος είναι μέσα στον Μάιο οι εμβολιασμοί να φτάσουν τις 100.000 ημερησίως. Την πρώτη δόση έχουν λάβει 2.131.900 πολίτες ενώ και με τις δυο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 943.798.

“Οι νέοι μπορούν να γίνουν η ασπίδα”

“Η πρόβλεψη είναι ότι τον χειμώνα θα χρειαστεί επικαιροποίηση των εμβολίων, οπότε αυτή τη στιγμή θα πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, γιατί όσο τους αργούμε τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πρόβλημα με την επόμενη επίθεση του ιού. Αν συνεχίσει η επιδημία και δίνουμε χώρο στον ιό θα έχουμε κι άλλο επιδημικό κύμα», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ερευνητής γιατρός Γιώργος Παυλάκης.

Χτίζεται με γοργούς ρυθμούς το τείχος ανοσίας 

Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει πτωτική πορεία, όμως ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παραμένει υψηλός.

Τα τεστ ανίχνευσης που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ξεπερνούν τις 56.000.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμες περισσότερες ημερομηνίες ραντεβού, καθώς θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Η ανταπόκριση των ατόμων ηλικίας 40-44 ετών ήταν τόσο μεγάλη που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ανοίξει περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές, ενώ χθες σε μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα παρατηρήθηκαν ακόμη και εικόνες συνωστισμού.

Στην ομάδα 30 – 39, από την Τρίτη που άνοιξε η πλατφόρμα έχουν κλειστεί 120.000 ραντεβού ενώ 12.000 νέοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

 

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.ertnews.gr

Facebook Comments