Το ESA-Roscosmos Trace Gas Orbiter εντόπισε το Rover Perseverance στον Άρη

Το ESA-Roscosmos Trace Gas Orbiter εντόπισε το Rover Perseverance Mars 2020 της NASA, μαζί με το αλεξίπτωτο, τη θερμική ασπίδα και τη σκηνή κατάβασης, στην περιοχή του κρατήρα Jezero του Άρη.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν με την κάμερα CaSSIS  στις 23 Φεβρουαρίου. Τα στοιχεία φαίνονται ως σκούρα ή φωτεινά pixel στις εικόνες. 

  • ExoMars orbiter εικόνες Ιστοσελίδα προσγείωσης επιμονής (με ετικέτα)
  • ExoMars σε τροχιά εικόνων

Το rover προσγειώθηκε στον Άρη στις 18 Φεβρουαρίου 2021 και εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε εικόνες από το Mars Reconnaissance Orbiter της NASA .

To Perseverance θα εξερευνήσει την περιοχή του κρατήρα Jezero του Άρη, η οποία θεωρείται ότι φιλοξένησε κάποτε μια λίμνη, αναζητώντας σημάδια προηγούμενης μικροβιακής ζωής. Θα συλλέξει και αποθηκεύσει  δείγματα πετρωμάτων του Άρη και εδάφους για μετέπειτα αποστολές για τη συλλογή και επιστροφή στη Γη ως μέρος της κοινής εκστρατείας ESA-NASA Mars Sample Return .

Το ExoMars Trace Gas Orbiter παρείχε σημαντικές υπηρεσίες αναμετάδοσης δεδομένων γύρω από την προσγείωση του Perseverance, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της επιστροφής των βίντεο και των εικόνων που τραβήχτηκαν από τις ενσωματωμένες κάμερες της αποστολής κατά την κατάβαση του rover στην επιφάνεια του Άρη. Ο τροχιάς θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη αναμετάδοσης δεδομένων μεταξύ της Γης και του Άρη για τις επιφανειακές αποστολές της NASA και για την επόμενη αποστολή ExoMars, η οποία θα δει τον ευρωπαϊκό Rosalind Franklin και την ρωσική πλατφόρμα επιφανείας Kazachok να φτάνουν στον Κόκκινο Πλανήτη το 2023. Ταυτόχρονα. , το Trace Gas Orbiter συνεχίζει τη δική του επιστημονική αποστολή, εστιάζοντας στην ανάλυση της ατμόσφαιρας του πλανήτη με ιδιαίτερη έμφαση στην αναζήτηση αερίων που μπορεί να συνδέεται με ενεργές γεωλογικές ή βιολογικές διεργασίες.

Facebook Comments