Παραδόθηκαν στις φλόγες Κρυονέρι και Ιπποκράτειος Πολιτεία

Άνιση μάχη με τη φωτιά δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση. Η φωτιά έχει φουντώσει και κατακαίει τα πάντα μέσα στον οικισμό, ο οποίος έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους. Η περιοχή έχει πνιγεί στους μαύρους και λευκούς πυκνούς καπνούς, ενώ ακούγονται εκρήξεις. Εκρήξεις και στο Κρυονέρι, όπου έχει ενισχυθεί από τους ανέμους η φωτιά καίγοντας σπίτια εντός του οικισμού. Οι φλόγες σηκώνονται σε ύψος 100 μέτρων.

“Εχει περικυκλωθεί όλο το βόρειο κομμάτι του Κρυονερίου και καίγεται. Εχουν φύγει όλοι θυμιζει νεκρή πόλη. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί κι έχει φύγει, είπε ο αντιδημαρχος Κρυονερίου κ. Λουκάτος. Την ώρα που μιλά ακούγονται εκρήξεις από πυλώνες της ΔΕΗ και φαίνεται ο στροβιλισμός του καπνού λόγω του μικροκλίματος που δημιουργεί η πυρκαγιά.

Μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι δεν είχαν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις ούτε είχαν ξεκινήσει ρίψεις νερού. Ένα δεύτερο μέτωπο καίει από την νότια πλευρά.

Πυροσβεστική και αστυνομία απομακρύνουν τους πάντες και από την Ιπποκράτειο προς Βαρνάβα, καθώς υπάρχουν βυτιοφόρα στην περιοχή και η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή

Παράλληλα οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί και δυσχεραίνεται το έργο της κατάσβεσης.

Πρίν λίγο εστάλη sms από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να εκκενωθούν Πολυδένρι και Καπανδρίτι.

Με άλλο sms δίνεται εντολή εκκένωσης για Μαλακάσας και Σφενδάλη προς Ωρωπό, μέσω Λεωφόρου Αθηνών-Ωρωπού.

Εξαντλημένοι πυροσβέστες

Πέρα από το μεγάλο μέτωπο εκεί, άλλο ένα μαίνεται στο Κατσιμίδι στις Αφίδνες, ενώ και το μέτωπο της Δροσοπηγής αναζωπυρώθηκε ξανά.

Έκκληση για βοήθεια σε ανθρώπινο δυναμικό, για συνδρομη απο υδροφόρο και πυροσβεστικό απηύθυνε ο κοινοτάρχης Αφιδνών κ. Θεοδωρακόπουλος. Ο ίδιος είπε ότι ένα μόνο ελικόπτερο επιχειρεί στην περιοχή. “Το μέτωπο μήκους 6-7 χλμ εκτείνεται με διάσπαρτες εστίες. Χρειάζονται ρίψεις νερού στη χαράδρα πίσω απο την κοινότητα αλλιώς θα καούν άλλα 15 σπίτια” είπε.

Μίλησε για καμένα σπίτια περιφερειακά του χωριού και στην Ιπποκράτειο “Δεν ξέρουμε πόσα, θα το μάθουμε μόνο όταν βγούμε από αυτήν την Κόλαση του Δάντη”, είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος έκανε λόγο και για φωτιά που ξέσπασε σε βιοτεχνικό χώρο με λάστιχα και εύφλεκτα υλικά στην περιοχή με αποτέλεσμα ένα πυκνό πέπλο πολύ μαύρου καπνού να έχει καλύψει τις Αφίδνες. Επίσης, στην περιοχή σημειώνονται και εκρήξεις. Οι κάτοικοι έχουν όλοι απομακρυνθεί, όπως είπε με τη βοήθεια και της Αστυνομίας. Στη Δροσοπηγή είναι απόλυτη η καταστροφή, είπε.

Ένα μέτωπο φωτιάς καίει 400μ.- 500μ. πριν τα διόδια Αφιδνών και κατευθύνεται προς την λίμνη Μαραθώνα. Στην περιοχή αυτή έχουν καεί σωλήνες θερμοκηπίων και υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια στην αναπνοή. Οι άνεμοι δυναμώνουν πολύ και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλη υπάρχει μια πληροφορία ότι στο ύψος της Μαλακάσας η φωτιά πάει να περάσει την Εθνική Οδό.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

Facebook Comments