“Παγώνει” το Βερολίνο τον αγωγό Nord Stream ως αντίποινα στη Ρωσία

«Παγώνει» την πιστοποίηση του Nord Stream 2 η Γερμανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμφωνήσει σε «ισχυρό και τεράστιο» πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, και ως γερμανική απάντηση στην απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει τις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητες, ανακοίνωσε ότι παγώνει η πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Δεν μπορεί να προχωρήσει μετά τις πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας», δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος μιλώντας με δημοσιογράφους στο Βερολίνο, διευκρινίζοντας  ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να «επανεξετάσει» την πιστοποίηση του αγωγού που δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Αυτό σίγουρα θα πάρει χρόνο», πρόσθεσε.

Ο αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία.

Για τον Nord Stream 2, η Γερμανία έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που επιχειρηματολογούν ότι αυξάνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

 

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

Facebook Comments