Ο πρώτος παγκόσμιος δορυφορικός ναυτιλιακός χάρτης

Ο μικρο δορυφόρος ESAIL για την παρακολούθηση πλοίων στη θάλασσα έχει καταγράψει 57.000 μηνύματα στις πρώτες 24 ώρες λειτουργίας του, χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους επεξεργασίας επί του σκάφους.

Ο δορυφόρος υψηλής απόδοσης αναπτύχθηκε ως Πρόγραμμα Συνεργασίας για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές και καναδικές διαστημικές εταιρείες να επιτύχουν στην ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιών.

Ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου με ένα Arianespace Vega από το διαστημικό αεροδρόμιο της Ευρώπης στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, η ESAIL ολοκλήρωσε τώρα την πρώτη φάση της επιτροπής της σε τροχιά.

Ο δορυφόρος καθιστά τις θάλασσες ασφαλέστερες επιτρέποντας στη βιομηχανία, στις ναυτιλιακές αρχές και στις κυβερνήσεις να παρακολουθούν την αλιεία, να διαχειρίζονται στόλους, να προστατεύουν το περιβάλλον και να παρακολουθούν την ασφάλεια.

Παρακολουθεί τα πλοία σε όλο τον κόσμο εντοπίζοντας μηνύματα που αποστέλλουν ραδιοφωνικές εκπομπές με τα αυτόματα συστήματα αναγνώρισής τους, επιτρέποντάς τους να ταυτοποιούνται ακόμη και όταν βρίσκονται μακριά από παραλιακούς σταθμούς παρακολούθησης.

Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε από την LuxSpace στο πλαίσιο ενός Έργου Συνεργασίας ESA με τον Καναδό φορέα ακριβώςEarth. Η πλήρης ομάδα είναι περήφανη για τα εντυπωσιακά πρώτα αποτελέσματα.

Το έργο υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό Διαστήματος του Λουξεμβούργου και άλλα κράτη μέλη της ESA.

Τα Έργα Συνεργασίας της ESA στοχεύουν στην ανάπτυξη βιώσιμων συστημάτων από άκρο σε άκρο, μέχρι την επικύρωση σε τροχιά.

Facebook Comments