Η «ΒΟΡΕΙΝΗ» στα μάτια σας…

Κυκλοφόρησε διαδικτυακά (κορωνοϊός γαρ) το 102º φύλλο της εφημερίδας «ΒΟΡΕΙΝΗ». Στις “ηλεκτρονικές” σελίδες της υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

  • “Η δημιουργική μας σχέση με την σπουδαία στιχουργό και αγαπημένη φίλη Ελεάνα Βραχάλη κρατάει χρόνια. Μάλιστα ξεκίνησε, με ένα , του 2002, όταν ήμασταν κι οι δυο παιδιά, στα 24 μας χρόνια. Ό,τι έπιανα στα χέρια μου από τα χέρια της γινόταν « μουσικό» χρυσάφι. Η μια επιτυχία διαδεχόταν την άλλη, τόσο που αυτό που έγραψε τώρα στο «Μην αργείς», «δεν με κράτησε έτσι μες στα χέρια του κανείς», είναι μια καλλιτεχνική αλήθεια που μας έφτασε μέχρι το 2013”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με αφορμή το νέο τραγούδι σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, «Μην αργείς».

  • Απ’ την μεριά της η Ελεάνα Βραχάλη, όταν της ζητήσαμε να πει δυο λόγια για την καλλιτεχνική  επανασύνδεσή της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη είπε πως: «Ο Μιχάλης είναι σα να είναι πάντα εδώ, μέσα μου· και αυτή μας η επαφή όταν συμβαίνει αθώα και αληθινά μου θυμίζει τον αληθινό εαυτό μου, με επαναφέρει θα έλεγα στον ρομαντισμό και την αλήθεια μιας εποχής που μου λείπει».

  • Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τον Προϋπολογισμό του 2021, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: “Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όταν υπήρξαμε απόντες, όπως στη Συρία και Λιβύη, το πληρώσαμε ακριβά. Προωθούμε τη σύσφιξη σχέσεων με χώρες που μέχρι τώρα τις θεωρούσαμε εκτός του βεληνεκούς και ενδιαφέροντός μας. Αναφέρομαι στην Ινδία, η οποία είναι παρούσα στο μεγάλο έργο του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου. Βλέπουμε καθαρά την Αφρική, ανοίγουμε Πρεσβεία στη Σενεγάλη. Διευρύνουμε την παρουσία μας στην ευαίσθητη περιοχή του Σαχέλ. Δίνουμε ώθηση στις σχέσεις μας με τον Καναδά. Η επιτυχής επίσκεψη του Καναδού ομολόγου μου τον Οκτώβριο στην Αθήνα ήταν η πρώτη μετά από 20 χρόνια”, μία πολιτική άποψη την οποία επανειλημμένα ανέπτυξε και στήριζε σε προηγούμενα φύλλα της η ΒΟΡΕΙΝΗ.

  • Κατά την πρώτη περίοδο του περιορισμού στο σπίτι οι κλήσεις προς τη γραμμή 15900 αυξήθηκαν σημαντικά. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο οι κλήσεις ήταν 1.766 και οι 1.070 αφορούσαν περιστατικά βίας. Οι κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τετραπλασιάστηκαν, διαμορφούμενες στις 648, από τις 166 του Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιόδους κρίσεων καθώς και σε χρονικά διαστήματα όπου το ζευγάρι περνάει περισσότερο χρόνο μαζί, τα περιστατικά βίας εντείνονται. Αυτό δεν συμβαίνει, γιατί γίνονται ξαφνικά βίαιοι οι άνδρες λόγω καραντίνας. Εντείνονται τα περιστατικά από εκείνους που ήδη είχαν βίαιη συμπεριφορά απέναντι στις συντρόφους τους”, υπογράμμισε στη συνέντευξή της στη “ΒΟΡΕΙΝΗ” η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Κάποια από τα θέματα που θα βρείτε στην ηλεκτρονική έκδοση της ΒΟΡΕΙΝΗΣ, κορωνοϊός γαρ, και μην ξεχνάτε την διαδικτυακή σας ενημέρωση στο www.voreini.gr  και www.gefira.gr

Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά και το ’21 να είναι το «καλό χαρτί»…

Για να  διαβάσετε την ηλεκτρονική ΒΟΡΕΙΝΗ απλά πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.flipbookpdf.net/web/site/ae51000f40727e77f98833b0e2e7323f6b5ac22c202012.pdf.html#page/1

Facebook Comments