Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία.

Άνδρας, που λίγο αργότερα τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών, σκότωσε τρεις ανθρώπους.

Τα θύματα είναι ένας άνδρας και δυο γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση μέσα στην Βασιλική της Νοτρ Νταμ της Νίκαιας στο κέντρο της γαλλικής πόλης. Ο άνδρας ήταν ο φύλακας της εκκλησίας. Η μία γυναίκα σκοτώθηκε στην εκκλησία ενώ η άλλη βγήκε τραυματισμένη από την εκκλησία, αναζήτησε βοήθεια σε παρακείμενο καφέ αλλά υπέκυψε λίγο μετά στα τραύματά της.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί μίλησε για επίθεση ισλαμοφασιστών ενώ περιέγραψε ότι ο δράστης την ώρα που είχε τραυματιστεί από πυρά αστυνομικών και μεταφερόταν σε νοσοκομείο της πόλης φώναζε στα αραβικά «Αλάχ Ακμπάρ», ο θεός είναι μεγάλος.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση και εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση. Σε δηλώσεις του από το σημείο έκανε λόγο για «επίθεση ισλαμοφασιστών». Ο δράστης με βάση πληροφορίες από τη Νίκαια τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Την ώρα της σύλληψής του και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο φώναξε, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, «Αλάχ Ακμπάρ», ο Αλάχ είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές, ο δράστης φέρεται να αποκεφάλισε το ένα από τα θύματα της επίθεσης- μια γυναίκα- κατά παρόμοιο τρόπο με την πρόσφατη αποτρόπαια φονική πράξη στο Παρίσι όπου αποκεφαλίστηκε ένας καθηγητής.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μεταβαίνει στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ ο πρωθυπουργός Καστέξ είναι καθ οδόν προς τη Νίκαια.

Τις έρευνες για τη νέα φονική επίθεση ανέλαβε η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Το ακριβές κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές, αλλά έρχεται τη στιγμή που η Γαλλία είναι σε αυξημένη εγρήγορση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες και ειδικότερα σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

ΠΗΓΗ: gr.euronews.com

Facebook Comments