Αγόρευση του εισαγγελέα για την επίθεση με βιτριόλι: Απεργάστηκε σχέδιο εξόντωσης η δράστρια

Το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι από την 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται σήμερα με την αγόρευση του εισαγγελέα επί της ενοχής για απόπειρα ανθρωποκτονίας από την καθ’ ομολογία δράστιδα.  Ο εισαγγελέας  ξεκίνησε την αγόρευσή του με νομική ανάλυση των άρθρων που αφορούν στην υπόθεση, αναλύοντας τα πραγματικά περιστατικά. Η εισαγγελική πρόταση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα τοποθετηθεί για το αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή πρέπει να μετατραπεί σε αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως έχει προτείνει η πολιτική αγωγή.
Για τη σχέση μεταξύ κατηγορούμενης και θύματος ο εισαγγελέας περιέγραψε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.
Σχετικά με τη σχέση της με τον 40χρονο ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το 40χρονο. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωαννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο 40χρονος δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα» είπε ο εισαγγελέας.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον 40χρονο, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».
Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μασταντωνάκης, εξήγησε ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το εάν υπήρχαν συνεργοί. «Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρο».
Μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσής του θα λάβει το λόγο η πολιτική αγωγή και κατόπιν εφόσον είναι έτοιμη και η υπεράσπιση, κάτι που ωστόσο δεν θεωρείται πολύ πιθανό. Εάν δεν συνεχίσει με την αγόρευση η υπέρασπιση τότε αυτό θα γίνει στην επόμενη δικάσιμο που θα οριστεί για τις 26 ή 27 Οκτωβρίου και κατόπιν το δικαστήριο θα πρέπει να διασκεφθεί για να λάβει απόφαση.
Ρεπορτάζ
Αννα Βλαχοπαναγιώτη
Βαλέρια Δολαψάκη
ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
Facebook Comments