Νίκος Πέππας: “Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε στη μάχη κατά του κοινωνικού αποκλεισμού”

Η ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Νίκου Πέππα  για την 3η Δεκεμβρίου που εορτάζεται παγκοσμίως, ως η ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία:
H 3η Δεκεμβρίου εορτάζεται παγκοσμίως, ως η ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Η συνεχής προσπάθεια να δημιουργήσουμε συνθήκες για τα ‘Άτομα με Αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία, είναι μία από τις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε στη μάχη κατά του κοινωνικού αποκλεισμού για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα στην καθημερινότητά τους και που όμως πρέπει να είναι Ισότιμοι πολίτες μίας ευνομούμενης πολιτείας.

Η χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη βρίσκονται στο επίκεντρο των προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη

Giorgos Patoulis

και ειδικά εν μέσω πανδημίας η προσοχή μας είναι στραμμένη σε όλους όσοι πλήττονται σε υπερθετικό βαθμό από αυτή την συγκυρία όπως τα ΑμεΑ.

Ο Αθλητισμός είναι ίσως το σπουδαιότερο παράδειγμα της πλήρους κοινωνικής ενσωμάτωσης για ΑμεΑ που όχι μόνο επιτυγχάνει το σκοπό της ανάδειξης των δεξιοτήτων του κάθε ατόμου, αλλά όπως στην περίπτωση διακεκριμένων αθλητών, αποδεικνύει πως μπορεί να δημιουργήσει θετικά πρότυπα για όλη την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο σκέψης και προσωπικών βιωμάτων κατάφερα μέσα από το άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο, να τιμηθώ και να τιμήσω τα εθνικά μας χρώματα 🇬🇷 🇬🇷
Με αυτό τον τρόπο απέκτησα τη δυναμική να μπορώ να μεταλαμπαδεύσω αυτή την τόσο σημαντική εμπειρία σε όλους τους συνανθρώπους μου και να αποδείξω πως υπάρχει ο δρόμος της εξωστρέφειας και της ισότιμης ανάπτυξης της προσωπικότητάς των ΑμεΑ σε όλους τους τομείς της ζωής.

H 3η Δεκεμβρίου εορτάζεται παγκοσμίως, ως η ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Η συνεχής προσπάθεια να δημιουργήσουμε…

Δημοσιεύτηκε από Nikolaos Peppas στις Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Facebook Comments