Λαϊκής Συσπείρωση: Αίτημα Προ Ημερησιας Διάταξης Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για Ρομά Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι

Θέμα: Αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στη 10η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με την κατάσταση στον καταυλισμό των Ρομά Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι.

Άσχημη είναι η κατάσταση στον καταυλισμό των Ρομά Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι και η αντιμετώπιση του προβλήματος της διασποράς του κορωνοϊού. Η καταστολή – καραντίνα έρχεται να αναδείξει και σ’ αυτή την περιοχή την ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος Υγείας, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότησή του, αφού το Κέντρο Υγείας Κάτω Χαλανδρίου είναι μια δομή σχεδόν εγκαταλελειμμένη.

Οι Ρομά αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης βρίσκεται ακόμα πιο εκτεθειμένη στον ιό.

Τα κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία της συγκεκριμένης κοινότητας, δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες και της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, αφού από το Δεκέμβρη του 2019 υπάρχει τυπικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά, για το οποίο όμως δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στη 10η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου την Τετάρτη 14 Απρίλη, για να αποφασιστεί να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας εξασφαλίζοντας,

  1. Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,

  2. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, σαπούνια κλπ),

  3. Τροφοδοσία και

  4. Παροχή κάθε άλλου είδους πρώτης ανάγκης.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΣΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

Facebook Comments