Κατά 35% αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Αττικής σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πρώτες μέρες το πρώτου lockdown

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής η κίνηση στις οδικές αρτηρίες της Αττικής κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, που είναι η πρώτη εργάσιμη μέρα του νέου lockdown  εμφανίζεται αυξημένη κατά 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου lockdown.

Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας, Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην Κηφισίας. Η σχετική απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη καθώς στην παρούσα φάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, πραγματοποιείται μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον περιορισμό του συγχρωτισμού.

Προσωρινή ρύθμιση πραγματοποιείται στους φωτεινούς σηματοδότες σε συνθήκες μειωμένης κυκλοφορίας, ενώ μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις που σχετίζονται με την ασφαλή οδήγηση και τη τήρηση των ορίων ταχύτητας.

 

Facebook Comments