Γ. Σγουρός : “Ο στρουθοκαμηλισμός φέρνει τα αδιέξοδα στη διαχείριση των απορριμμάτων ολοένα και πιο κοντά”

newego_LARGE_t_1101_54232461Με αφορμή απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στην ανακοίνωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Γ. Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Απευθύναμε ερωτήματα προς την κα Δούρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και αντ’ αυτής απάντησε για ακόμη μία φορά ένα από τα εντεταλμένα όργανά της. Να απαντούσε τουλάχιστον επί της ουσίας στα ερωτήματα που απευθύναμε πάει στα κομμάτια. Πάλι ασυναρτησίες και η μπάλα στην εξέδρα. Το πρόβλημα όμως με τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπαρκτό και πάρα πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους, άλλοτε με απαντήσεις ανώνυμων κύκλων και άλλοτε με πρόθυμων εντεταλμένων οργάνων. 

Ξαναρωτώ : 

  • Γιατί επεκτείνεται αντί να κλείσει ο ΧΥΤΑ;
  • Τι θα γίνει μετά από δυο χρόνια που θα κορεστεί;
  • Γιατί αυξάνονται οι ποσότητες που θάβονται και δεν ανακυκλώνονται;
  • Γιατί δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ;
  • Γιατί δεν έχει δημοπρατηθεί κανένα νέο έργο στη διαχείριση των απορριμμάτων;
  • Γιατί ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τις νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων που ξεκινήσαμε, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα που προχωράνε;

Εμείς δίναμε λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων με ρεαλιστικό σχέδιο και συνδυαστικές λύσεις διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης. Δουλέψαμε για τους πολίτες, δεν τους δουλέψαμε. Η κα Δούρου ακύρωσε τα πάντα για μία ιδεοληψία. Δεν ήθελε τα ΣΔΙΤ και τώρα η κυβέρνησή της παρακαλάει για επενδύσεις. Ας σταματήσει λοιπόν να κρύβεται. Τα προβλήματα της Αττικής δεν αντιμετωπίζονται με όρους επικοινωνίας και διαχείρισης πολιτικού κόστους. Ο στρουθοκαμηλισμός φέρνει τα αδιέξοδα στη διαχείριση των απορριμμάτων ολοένα και πιο κοντά. Η ευθύνη είναι δικής της και θα πρέπει επιτέλους να απαντήσει η ίδια στα παραπάνω ερωτήματα».

Facebook Comments