Ενεργοποιείται η διαδικασία αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού

Με  παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ξεμπλοκάρει ένα σημαντικό έργο που αφορά στην περιοχή του Σχιστού. Μετά από συντονισμένες ενέργειες εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής η χρηματοδότηση του σημαντικού έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.001.088,31ευρώ και αναμένεται να λύσει ένα περιβαλλοντικό ζήτημα το οποίο απασχολεί την περιοχή για πολλές δεκαετίες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται ως μια από τις πλέον επικίνδυνες καθώς για 20 χρόνια γινόταν απόθεση φωσφογύψου. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις σε μια συνολική έκταση 125 στρεμμάτων υπολογίζεται να έχουν συσσωρευθεί πάνω από 10.000.000 τόνοι φωσφογύψου.

Ο Περιφερειάρχης έχει ζητήσει από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου να συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο και να κλείσει μια ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ). Μέσω της σχετικής διαδικασίας χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής το τελευταίο στάδιο του έργου, που αφορά στην «κάλυψη της στέψης» του ΧΑΔΑ.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η θεραπεία περιβαλλοντικών πληγών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Καθημερινά αποδεικνύουμε με συγκεκριμένες πράξεις ότι μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά για να μπει τέλος σε προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της Αττικής».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου επισημαίνει ότι «σε συνεχή συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ, που είχε πραγματοποιήσει τις ως τώρα σημαντικές παρεμβάσεις, επιτέλους, καταφέραμε να μπούμε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ήταν καθοριστική ώστε, να προχωρήσουμε γρήγορα, τις πολύ χρονοβόρες διαδικασίες που εκ του νόμου έπρεπε να γίνουν».

 

ΦΩΤΟ:ECOPRESS

Facebook Comments