Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:Τα παιδιά πετούσαν αετό και ο εκσκαφέας δούλευε χτες στην Πύρνα

Ανακοίνωση της  δημοτικής παράταξης του δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:

Η Καθαρά Δευτέρα, με την οποία άνοιξε η Σαρακοστή, έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά του δήμου μας να βρεθούν στην περιοχή της Πύρνας, στα σύνορα της Λυκόβρυσης με την Κηφισιά, και μαζί με τους γονείς τους να πετάξουν το αητό και να γιορτάσουν έξω από την κλεισούρα του σπιτιού την ημέρα.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει σε όλους και περισσότερο στα παιδιά πολλά προβλήματα και για αυτό έχουμε όλοι υποχρέωση να μην ξεπερνάμε έτσι το θέμα. Και το μήνυμα οφείλει να το πάρει και η διοίκηση του δήμου. Φθάνοντας όμως οι οικογένειες στην παραρεμάτια περιοχή βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη. Στο χώρο υπήρχε ένα μηχάνημα από τα λεγόμενα βαρέα (ενός τύπου μπουλντόζας, ή εκσκαφέα) εκτελούσε εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Εργασίες για τις οποίες οι κάτοικοι φωνάζουν- κι έχουν δίκιο- ό,τι αλλοιώνουν το περιβάλλον. Εργασίες που ξεπερνούν τις «νόμιμες» παρεμβάσεις. Φυσικά δεν ήταν εκεί ούτε ο δήμαρχος ούτε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου. Ίσως ήταν απασχολημένοι να συντάσσουν επιστολές με τις οποίες θα ευχαριστούν ο ένας τον άλλο για το ….θαυμάσιο έργο που επιτελούν. Και όπως μας ανέφεραν οι κάτοικοι, που κάνουν έναν δύσκολο αγώνα, δεν έχουν δει εκεί τον κ. Μαυρίδη από την ώρα που δημιουργήθηκε η νέα ένταση. Θα πείτε καλά μήπως έχει πάει και κάπου αλλού; Εδώ … ξέχασε να προμηθευτεί αλάτι για τον χιονιά…

Και όχι μόνο αυτό. Στη συζήτηση που έγινε για το θέμα την περασμένη Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο ο δήμαρχος «φρόντισε» να είναι απών, κάτι που συνηθίζει, ακούσαμε ότι ο Δήμος μας δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς… Συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ μαζί με τον Κώστα Ξανθόπουλο, δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, ζήτησαν από τη διοίκηση να πληροφορήσουν τους πολίτες εάν οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του χώρου έχουν επίσημα στοιχεία ιδιοκτησίας και για πόση έκταση.

Γιατί κι αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Επίσης ζήτησαν να γίνει παρέμβαση στον Μητροπολίτη για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση γιατί στο ιδιοκτησιακό είναι αναμειγμένος και ιερός ναός της Μεταμόρφωσης. Πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει και πριν από την ενοποίηση των δυο δήμων. Αλλά να μην πάμε 15 χρόνια πίσω. Την τελευταία δεκαετία γιατί δεν έγιναν αυτές οι απλές κινήσεις από τις διοικήσεις Δ. Φωκιανού και Α. Μαυρίδη;

Και την Καθαρά Δευτέρα, δίπλα στους κατοίκους, βρέθηκε και πάλι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, της οποίας στελέχη με επικεφαλής το Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, συζήτησαν με τους γείτονες αλλά και με τους συμπολίτες μας μας που ήταν εκεί με τα παιδιά τους και έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να απολαύσουν την ομορφιά της περιοχής.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απουσία του δημάρχου και για την μη έγκαιρη παρέμβαση του δήμου μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και τώρα μετά την συζήτηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αλλάξει ρότα ο δήμος και θα στηρίξει ενεργά τα συμφέροντα των πολιτών. Εμείς ψηφίσαμε θετικά στην προστασία της Πύρνας και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάνε καλά τα πράγματα. Όμως είμαστε έτοιμοι να καταγγείλουμε τυχόν εσφαλμένη πορεία από το δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου. Γιατί δεν …πάει άλλο».

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook Comments