Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:Γιατί δεν είναι έτοιμα τα κοντέινερ;

Ανακοίνωση της  δημοτικής παράταξης του δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:

 

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΑ … ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΟΙΜΕΣ;

Πριν από δυο εβδομάδες η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η μοναδική ανεξάρτητη παράταξη του δήμου μας, είχε αναφερθεί σε κάποια κρίσιμα θέματα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν παραδοθεί οι σχολικές αίθουσες στα … περίφημα κοντέϊνερ επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πεύκη, δίπλα στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα. Ναι, τα κοντέϊνερ είναι το 2021 η επιλογή τους.

Σε αυτές τις αίθουσες ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ να στεγαστούν από ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2021 τα παιδιά των νηπιαγωγείων της πόλης μας. Και δεν ξεχνάμε ότι επειδή ο δήμαρχος είχε …ξεχάσει πότε ανοίγουν τα σχολεία, ταλαιπωρήθηκαν δεκάδες παιδάκια 4-5 ετών και πολλά από αυτά έμειναν στο σπίτι τους αρκετές ημέρες. Γράψαμε λοιπόν, πάντα με στοιχεία, ότι οι αίθουσες στα κοντέϊνερ δεν είχαν ακόμη λειτουργήσει έχοντας την αγωνία να μην χαθεί και η νέα επαναλειτουργία των σχολείων. Ναι, τα κοντέϊνερ είναι για τον κ. Μαυρίδη, όπως ήταν και για τον κ. Φωκιανό, η επιλογή τους.

Η απάντηση, ή μάλλον η δήθεν απάντηση, ήλθε από τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής (νηπιαγωγεία, δημοτικά) κ. Γιώργο Τσόλα. Ο οποίος με ύφος απαράδεκτο και με χοντροκομμένα ψέματα αντί να ζητήσει συγνώμη για τις τεράστιες ευθύνες του μας έκανε και μαθήματα.

Έγραψε λοιπόν ότι «οι εργασίες που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν με ευθύνη του Δήμου έχουν ολοκληρωθεί. Για την αποπεράτωση του έργου αποκλειστική ευθύνη φέρει η ΚΤΥΠ ΑΕ». Μάλιστα, αυτά τα έγραψε στις 18 Φεβρουαρίου. Όμως τον διαψεύδουν τα ίδια τα γεγονότα. Και ο δήμαρχος μαζί. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι χθεσινές, δηλαδή 15 ημέρες αργότερα, όπου ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ εισόδου των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στα κοντέϊνερ δεν είναι έτοιμα. Ποιος ευθύνεται;

Επίσης προ τριημέρου, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος έφερε στην Οικονομική Επιτροπή εισήγηση για να ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ η ημερομηνία παράδοσης του εξοπλισμού των αιθουσών (θρανία, καρέκλες, πίνακες κλπ). Δηλαδή ακόμη και σήμερα τα κοντέϊνερ είναι κενά. Ήταν μάλιστα η δεύτερη παράταση που έδινε ο δήμος, με πολύ σαθρές δικαιολογίες. Κι όμως έρχεται ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής με «θράσος» να μας παραδώσει μαθήματα.

Βεβαίως το πρόβλημά μας δεν είναι το πρόσωπο, αλλά οι ενέργειες του.

Αλήθεια γιατί στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή οι συνεδριάσεις διεξάγονται ακόμη …δια αλληλογραφίας και όχι με τηλεδιάσκεψη, ώστε τα μέλη της να μπορούν να εκφέρουν γνώμη, να διαμορφώνουν εισηγήσεις, να ερωτούν και να λύνουν απορίες όταν καλούνται να ψηφίσουν σε θέματα, με τεράστια οικονομικά συμφέρονται για τα οποία κινδυνεύουν ακόμη και με ποινικές εμπλοκές; Σας δώσαμε ανοχή 11 μηνών για την τηλεδιάσκεψη, όταν απαιτείται μόνο μια ώρα για τις υπηρεσίες του δήμου να την οργανώσουν. Και όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της παράταξης μας και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, εμείς δεν μετέχουμε πλέον σε αυτές τις αντιδημοκρατικές και πολλές φορές αδιαφανείς διαδικασίες δια…αλληλογραφίας, που επιλέγετε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΓ: Αναμένουμε ακόμη τον πίνακα με τις δαπάνες, τους προμηθευτές και τους συνεργαζόμενους επαγγελματικά με τη σχολική επιτροπή.

Υ.Γ: Αναμένουμε ακόμη το πόρισμα (ή …ξεχάσατε να κάνετε) για τον πιθανό καταλογισμό ευθυνών για το μεγάλο θέμα της πτώσης, την ώρα του μαθήματος, της συστάδας των φώτων στην αίθουσα του κοντέϊνερ, που είχε τοποθετηθεί επί θητείας κ. Φωκιανού, στο 2ο δημοτικό της Λυκόβρυσης.

Υ.Γ: Αναμένουμε ακόμη τον πίνακα των Ipad ή lap top, τα οποία διαθέσατε στα σχολεία, με στοιχεία αναλυτικά για κάθε σχολείο, για την ημερομηνία, το κόστος αγοράς, τους προμηθευτές κλπ, στοιχεία που είχαμε ζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η αρμόδια αντιδήμαρχος μας παρέπεμψε στις σχολικές επιτροπές.

Facebook Comments