Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Πύρνα

Ανακοίνωση της  δημοτικής παράταξης του δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:

Οι κάτοικοι γύρω από το ρέμα της Πύρνας είναι ανάστατοι γιατί διαπιστώνουν ότι αυτή η πανέμορφη περιοχή κινδυνεύει να καταστραφεί. Οι παρεμβάσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό από ιδιώτες πολλές. Και την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Σάββατο τα συνεργεία δούλευαν. Οι κάτοικοι είναι βέβαιοι ότι με το ρυθμό αυτό και με την αδιαφορία του δημάρχου σύντομα θα αλλοιωθεί ριζικά το περιβάλλον.

Το ρέμα της Πύρνας δεν περιορίζεται στο χώρο έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυριδωνα, όπου παραδοσιακά ο δήμος οργανώνει τη γιορτή της Πρωτομαγιάς. Είναι μια μεγάλη περιοχή απίστευτης ομορφιάς, η οποία όμως δεν έχει τύχει της φροντίδας και της προστασίας του δήμου μας. Μια περιοχή για την οποία πραγματικό ενδιαφέρον δεν επέδειξε δυστυχώς ούτε ο πρώην δήμαρχος ( Φωκιανός) αλλά ούτε και ο νυν (Μαυρίδης). Το αντίθετο θα λέγαμε. Η ιστορία με την κατάληξη στην Πύρνα των ομβρίων της Πολιτείας και της Κηφισιάς λέει πολλά για το … ενδιαφέρον τους.

Η παράταξή μας, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής που βλέπουν καθημερινά παράξενες κινήσεις, χωρίς ο δήμος να παρεμβαίνει. Τις τελευταίες ημέρες αντιπροσωπεία της παράταξής μας με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και με τη συμμετοχή και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ξανθόπουλου επισκέφτηκαν τρεις φορές την περιοχή και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

«Παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση. Διαπιστώνουμε ότι ο δήμος και προσωπικά ο δήμαρχος είναι απόντες. Έχουν αφήσει τους κατοίκους να παλεύουν μόνοι τους. Ακούσαμε για άδειες θερμοκηπίων, ακούσαμε για ενδιαφέρον της Εκκλησίας, ακούσαμε πολλά. Δεν πάει άλλο. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Θα ζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης να πάρει ο δήμαρχος τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους.

Ο Κώστας Ξανθόπουλος, ο οποίος έχει τρέξει πολύ για την υπόθεση της Πύρνας πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας απροστάτευτους, να αγωνίζονται μόνοι».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook Comments