Γ.Θεοδωρακόπουλος:Ο Xριστουγεννιάτικος (μη) στολισμός του δήμου μας και τα μεγάλα ερωτήματα…

“Αλήθεια τι απέγιναν τα εκατοντάδες φωτεινά στολίδια που κάλυπταν ολόκληρη την Πεύκη, στο κέντρο και τις γειτονιές της, που τους παρέδωσε η δημοτική αρχή Θεοδωρακόπουλου το 2011;”

Αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του δήμου Πεύκης-Λυκόβρυσης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»,για τον ελλιπή στολισμό, της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Η ανακοίνωση:

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την διάθεσή μας. Οι καλές στιγμές είναι λίγες και οι προβληματικές πάρα πολλές.

Γι αυτό και οι δήμοι προσπαθούν τουλάχιστον τις εορταστικές ημέρες του Δεκεμβρίου με τον στολισμό των πόλεων να αλλάξουν το κλίμα γεγονός που θα βοηθήσει και στη διάθεση των πολιτών αλλά ακόμα και στην τόνωση της Τοπική Αγοράς. Σε αυτό τον γενικό κανόνα διαπιστώνουμε με λύπη ότι ο δήμος μας βρίσκεται …αλλού.

Έχουν φαίνεται δικά τους θέματα και δεν ασχολούνται με αυτά της πόλης. Και εκτός από το καραβάκι στην πλατεία Λυκόβρυσης και πέραν από το άναμμα του φυσικού δένδρου έξω από το Δημοτικό Θέατρο, το οποίο είχε  φυτευτεί στην Πεύκη το 2007 και είχε καθιερωθεί ως θεσμός από τη δημοτική αρχή Θεοδωρακόπουλου, τα υπόλοιπα είναι από υποτονικά έως μίζερα.

Φυσικά και δεν ζητάει κανένας υπερβολές και ακριβά στολίδια. Αλλά δεν επιτρέπεται να περιοριζόμαστε σε κάποιες «σωλήνες» στον κεντρικό δρόμο και από εκεί και πέρα τίποτε άλλο. Οι πολίτες και αρκετοί καταστηματάρχες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εορταστικό κλίμα στα σπίτια τους και στα μαγαζιά τους, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να καλυφθεί το τεράστιο κενό που δημιουργεί η απουσία του δήμου.

Κι αν κάποιοι επικαλεστούν την οικονομική κρίση για τον περιορισμό των εξόδων, κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα για την τύχη ενός επαρκέστατου στολισμού που είχε ο δήμος μας  και βεβαίως δεν χρειαζόταν να αγοράσει άλλον.

Η διοίκηση του δήμου οφείλει να απαντήσει:

Αλήθεια τι απέγιναν τα εκατοντάδες φωτεινά στολίδια που κάλυπταν ολόκληρη την Πεύκη, στο κέντρο και τις γειτονιές της, που τους παρέδωσε η δημοτική αρχή Θεοδωρακόπουλου το 2011;

Πού πήγαν οι μεγάλοι φωτεινοί άγγελοι που κοσμούσαν τις πλατείες της πόλης; Περιμένουμε υπεύθυνη απάντηση από το δήμο. Κι αν κάποιοι ισχυριστούν ότι μερικά …ξεχάστηκαν επάνω στις κολώνες και καταστράφηκαν, περιμένουμε εκτός από τη δημόσια συγνώμη των υπευθύνων και τα πρακτικά της …καταστροφής, όπως απαιτεί  ο νόμος.  Γιατί ο λαϊκισμός τους και τα ψέματα έχουν ένα όριο.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα παρακολουθήσει από κοντά το θέμα και θα επανέλθει, αν χρειαστεί.

 

 

Facebook Comments